Skolas apkarpęs „Rytas“ pristatė sezono biudžetą: turės milijonu daugiau nei pernai © „Rytas“ nuotr.

Vilniaus „Rytas“ pristatė praėjusių metų finansinę ataskaitą ir 2023-2024 metų sezono biudžeto planą. Klubo teigimu, pernai metų sezonas buvo sėkmingas, klubo skolos sumažėjo daugiau kaip 500 tūkstančių eurų, o artėjančio sezono organizacijos biudžetas sieks 4,47 mln. eurų beveik milijonu daugiau nei pernai.

Praeitų metų biudžetą apžvelgęs klubo direktorius Jaroslav Latušinskij teigia, kad sezono pajamos ir išlaidos išaugo labiau nei planuota. Komercinės pajamos bei didesni bilietų pardavimai leido subalansuoti didesnį išlaidų biudžetą.

„Skolų mažinimas buvo vienas pagrindinių praėjusio sezono biudžeto prioritetų, o jas sumažinti pavyko puse milijono eurų, – pasiektus rezultatus komentavo J. Latušinskij. – Praėjusio sezono pradžioje finansiniai įsipareigojimai siekė 2,43 mln. eurų, dabar jų turime apie 1,9 mln. eurų. Priminsiu, kad 2017 m. klubą perėmus naujiems savininkams, skolos siekė 4 mln. eurų, tad pusė darbo jas grąžinant jau nuveikta.“ 

„Ryto“ finansinė ataskaita | RytasVilnius.lt nuotr.

Klubo direktorius skelbė, kad sezono sezono narystes prasitesė didžioji dalis savininkų, o likusias laisvas narystes sirgaliai išgraibstė per kelias valandas. – Dalį rungtynių šiemet žaisime nuomojamoje „Avia Solutions Group“ arenoje, tai leis visiems norintiems ateitį ir palaikyti mūsų komandą, o į biudžetą dėl to planuojame surinkti 750 tūkst. eurų daugiau lėšų nei pernai. Viskas mūsų fanų ir komandos rankose – jei sirgaliai noriai rinksis į areną, o komandai seksis čempionatuose, šiuos skaičius galime dar labiau didinti.“, – pabrėžė J. Latušinskij.

„Ryto“ finansinė ataskaita | RytasVilnius.lt nuotr.

Augant bilietų ir komercinės prekybos pardavimams, ši pajamų dalis vis augs, tokiu atveju Vilniaus miesto savivaldybės finansavimo dalis ir toliau mažės – šiuo metu ji sudaro apie 32 procentus klubo pajamų.

Naujajame sezone Vilniaus „Rytas“ žaidėjų ir trenerių kontraktams išleis daugiau nei pernai – apie 2,06 mln. eurų. Klubo vadovai pabrėžia, kad šį sezoną ir toliau bus siekiama mažinti esamas skolas – jas planuojama sumažinti iki 1,5 mln. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos