Staigmena: JAV rinktinė po 17 metų pertraukos pirmą kartą patyrė pralaimėjimą olimpiadoje © fiba.com nuotr.

Pirmoji olimpinė krepšinio diena be staigmenų nepraėjo. JAV rinktinė patyrė pirmą pralaimėjimą po 17 metų pertraukos, kai tuomet amerikiečiai liko tik su bronzos medaliais Atėnuose. 

JAV rinktinė pralaimėjo 76:83. Po dviejų kėlinių amerikiečiai turėjo 7 taškų pranašumą, tačiau trečiąjį kėlinį tikrai puikiai sužaidė prancūzai ir po trijų kėlinių jau pirmavo 6 taškais. Vėliau JAV rinktinė vėl pirmavo, tačiau prancūzai vėl sugebėjo grįžt į rungtynes, įmetė pora tritaškių ir uždarė rungtynes. 

Taip pat pirmąją dieną pergales, be prancūzų, iškovojo ir kitos Europos rinktinės. Čekija nugalėjo Iraną 84:78, o Italija po puikaus ketvirtojo kėlinio 92:82 įveikė Vokietijos rinktinę. 

Pergalę iškovojo ir viena iš šio olimpinio turnyro favoričių, Australijos rinktinė. Australai gan užtikrintai 83:67 įveikė Nigerijos rinktinę, kurie buvo vertinami, kaip vieni iš galimi šio turnyro juodųjų arkliukų prieš turnyrą. Į pergalę Auatralijos rinktinę vedė Patty Millsas, kuris surinko net 26 taškus. 

Rytoj prasidės C grupės batalijos, kur susitiks Argentinos-Slovėnijos rinktinės bei šeimininkė Japonija varžysis su patyrusiais ispanais. 

Straipsnio įvertinimas: 1 1
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos