Rinktinės kovų laukiantis T. Dimša: „Per tokį trumpą laiko tarpą prisitaikyti nėra lengva“ © FIBA nuotr.

Kauno „Žalgiriui“ priklausantis Tomas Dimša šį sezoną nuomos pagrindais rungtyniauja Trevizo „Nutribullet“ klube. Italijos čempionate lietuvis vidutiniškai renka 12,3 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 9,7 naudingumo balo.

Į Lietuvos rinktinę atvykęs gynėjas kalbėdamas su medija pasidalino mintimis apie pasiruošimą ateinančioms rungtynėms su bulgarais, įsitvirtinimą Italijoje ir Kauno „Žalgirį“.

- Treneris sakė, kad per kelias dienas bus sunku perteikti savo krepšinio filosofiją, ar kažkiek tos filosofijos pagauti pavyko?

- Kaip ir treneris sakė per tokį trumpą laiko tarpą prisitaikyti nėra lengva. Turėjom 4-5 treniruotes. Per jas apsišlifavom pagrindinius dalykus ir manau šiai dienai to pakako.

- Kokią jūsų role treneris numato rinktinėje?

- Turiu savo žaidimą: agresyviai, kurti, veržtis į aikštelę. Kažko tokio ypatingo nėra. Svarbiausia – komanda.

- Kokios yra bulgarų stipriosios pusės?

– Jie neturi didelio ūgio, bėga į greitą puolimą – juos reikės stabdyti. Jei priversime juos žaisti pozicinį krepšinį, prieš mus jie neturės nei ūgio, nei greičio persvaros.

- Gal galite papasakoti kaip sekasi Italijoje? Kaip patys įsitvirtinote Trevizo komandoje?

- Viskas gerai. Komanda auganti, kol kas siekiam savo tikslų, viskas smagu. Žaisti laiko gaunu, manimi pasitiki, viskas kol kas neblogai. Būna geresnių rungtynių, būna blogesnių. Reiktų išvengti to bangavimo ir bus išvis gerai.

- Ar sekate „Žalgirio“ rungtynes?

– Tai aišku, žiūriu, kaip nežiūrėsi. Palaikau. Duobelė gal buvo laikina, komanda kyla ir reikia tikėtis, kad viskas tik gerės.

– Ar per šiuos pusantrų metų, kai esate paskolintas, jaučiatės prikaupęs daugiau patirties, kad rungtyniautumėte Eurolygoje?

– Be abejo, tos patirties vistiek kažkokios įgauni, bet nors kelios minutės Eurolygoje yra kita patirtis nei Čempionų lygoje ar Europos taurėje. Tą patirtį pasiimi, bet negaliu pasakyti, jog galėčiau žaisti ir ten, ir ten, nes visur tas krepšinis kitoks.

T. Dimšos atstovaujama Lietuvos rinktinė penktadienį susitiks su bulgarais, o antradienį „ginklus surems“ su Čekijos krepšininkais.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos