T. Sabonis – apie širdžiai mielą Malagą, rinktinės pralaimėjimą ir „Žalgirio“ žaidimą © zalgiris.lt nuotr.

Malagoje penktadienį treniruočių stovyklą pradėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pasiruošimą 2022–2023 m. sezonui.

Čia, Andalūzijos regione, kaip žuvis vandenyje jaučiasi komandos trenerių štabo atstovas Tautvydas Sabonis, užaugęs Malagoje ir čia ilgus metus žaidęs krepšinį.

Apie jaunystę Ispanijoje, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirodymą Europos čempionate bei, žinoma, „Žalgirio“ žaidimą T.Sabonis kalbėjosi su „Žalgiris TV“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku „Žalgiris Insider“ tinklalaidėje.

„Jau trejus metus čia nebuvau. Tokie geri prisiminimai čia. Vakar spėjau pasimatyti su draugais, o ir tėvai atskrido kartu. Galvojau, kad čia viskas labiau bus pasikeitę, bet viskas yra taip pat, – pasakojo T.Sabonis. – Čia augau nuo 12 metų, o Malagos „Unicaja” dublerius palikau būdamas 21-erių. Taigi prabuvau Malagoje 9–10 metų.“

Šeštadienio vakarą Malagos viešbučio restorane susirinkę „Žalgirio“ trenerių štabo atstovai ir dalis žalgiriečių stebėjo Europos čempionato aštuntfinalio rungtynes, kuriose Lietuvos rinktinė po dramatiškos kovos nusileido ispanams. T.Sabonis tikino, kad rungtynių pabaigoje komandai tiesiog pritrūko užtikrintumo.

„Manau, visi tą patį galvojame apie rungtynes. Antrajame kėlinyje buvo ir septynių taškų atsilikimas. Toks buvo „nervas“, bet į didžiąją pertrauką nusinešėme penkių taškų persvarą. Ketvirtajame kėlinyje pranašumas buvo nedidelis, bet nebuvo jausmo, kad kažkas bus negerai. Visgi per paskutines penkias minutes jau buvo ir keiksmažodžių. Buvo ir gerų neišnaudotų progų. Toks krepšinis, ypač tokiame turnyre, kur turi ateiti, žaisti ir viską užtikrintai užbaigti“, – kalbėjo treneris.

Tuo metu „Žalgiris“ Malagoje jau šeštadienį spėjo sužaisti treniruočių pobūdžio susitikimą su antrojo Ispanijos krepšinio diviziono Melilos klubu. Pirmadienį ir antradienį žalgiriečių lauks jėgų patikrinimas draugiškame turnyre su vietos „Unicaja“ ir Madrido „Real“ klubais, o rungtynes tiesiogiai MVP plano prenumeratoriams tiesiogiai transliuos „Žalgiris Insider“.

Kalbėdamas apie besiformuojantį „Žalgirio“ žaidimą, T.Sabonis tikino, kad trenerių štabas yra patenkintas matomu progresu bei noru rodyti fiziškumą žaidime.

„Mūsų komandoje gal tik Lukas neturi to dydžio ir fiziškumo, bet tas pats M.Kalnietis, K.Evansas, D.Giedraitis, kai jis grįš, mūsų „dičkiai“, „treti“ ir „ketvirti“ numeriai, kurie yra mobilūs, – turėsime visą tai išnaudoti. Kitas dalykas, mes esame jaunesni, ką ir sakėme visą vasarą, turėsime tai išnaudoti, greitai bėgti, greitai žaisti, statyti geras užtvaras. Turėsime išnaudoti pranašumus ar kas tą dieną bus „karštas“. Iš esmės turime komandą, kuri gali bėgti, gali keistis, todėl galėsime žaisti įvairiau“, – tvirtino T.Sabonis.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos