Trijų „Žalgirio“ pergalių seriją Eurolygoje nutraukė Vitorijos „Baskonia“ © zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ per paskutinius 4 mačus patyrė pirmąjį pralaimėjimą Eurolygoje. Svečiuose Lietuvos komanda neprilygo Vitorijos „Baskonia“ (5-4) krepšininkams.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 93:73 (21:20, 21:24, 22:14, 29:15) nusileido baskams.

Pirmieji du rungtynių kėliniai vyko taškas į tašką (42:44).

Trečiąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo sėkmingai, po Arno Butkevičiaus baudos metimų turėjo 6 taškų pranašumą (45:51).

Tuomet viskas apsivertė aukštyn kojom. Dėka geros gynybos, Vitorijos „Baskonia“ sugebėjo pabėgti į priekį. Po Matto Costello 7 taškų iš eilės rungtynių šeimininkai susikrovė 5 taškų pranašumą (59:54).

Paskutiniame ketvirtyje savo žodį tarė ir Pierria Henry. Gynėjas pelnė 11 taškų per vieną kėlinį ir padėjo savo komandai iškovoti pergalę.

Per paskutinius du kėlinius „Žalgiris“ pelnė vos 29 taškus. 

Kauniečių gretose rezultatyviausias buvo Edgaras Ulanovas, kuris pelnė 18 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 3 rez. perdavimus. Keenanas Evansas pelnė 17 taškų, Tomas Dimša pridėjo 11.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausi buvo Dariusas Thompsonas su Mattu Costtelu. Amerikiečiai surinko po 19 taškų. Pierria Henry įmetė 15, Vanja Marinkovičius.

„Baskonia“ lietuviai taip pat buvo naudingi. Rokas Giedraitis prie pergalės prisidėjo pelnydamas 9 taškus, Tado Sedekerskio sąskaitoje – 3 taškai, 3 atk. kamuoliai, 3 rez. perdavimai ir 10 naud. balų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos