Vilniečių šturmą atlaikęs „Lietkabelis“ iškovojo KMT bronzos medalius © LKL.lt nuotr.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ dramatiškai iškovojo Citadele KMT bronzos medalius.

Nenado Čanako auklėtiniai Šiauliuose vykusiame mažajame finale 91:88 (18:21, 29:21, 23:14, 21:32) atsilaikė prieš keliskart grėsmingai priartėjusį Vilniaus „Rytą“.

„Rytas“ pastarąjį kartą be Citadele KMT medalių liko 2021 metais, kai net nepateko į finalo ketvertą. Panevėžio klubas visais metais nuo 2017-ųjų užimdavo vieną iš trijų prizinių vietų. Tai – ketvirtoji panevėžiečių bronza Citadele KMT. 

Trečiąją vietą Citadele KMT iškovojusi Panevėžio ekipa atsiims 15 tūkst. eurų prizą, o vilniečiams atiteks 10 tūkst. eurų.

Mačas startavo labai lygia kova, kuomet abi ekipos vis minimaliai persverdavo rezultatą savo naudai, o po Margirio Normanto šūvio „Rytas“ po pirmojo kėlinio pirmavo 21:18.

Vis tik vilniečiai ilgai priekyje neišbuvo. Kristianas Kullamae ir Mantas Rubštavičius pataikė iš toli, panevėžiečiai taip atitrūko 31:26, o Benedekas Varadis neišnaudojo net baudų metimų. Marcusas Fosteris rodė lyderystę ir būtent jo metimų dėka rezultatas vėl tapo lygus (33:33), tačiau iniciatyvos sostinės klubas taip ir neperėmė. „7bet-Lietkabelis“ ketvirtį uždarė Jamelo Morriso ir Gedimino Oreliko tritaškiais – 47:42.

Po pertraukos G.Žibėno auklėtinių puolimas strigo, tad tuo naudojosi Panevėžio klubas. G.Orelikas, V.Lipkevičius ir K.Kullamae skirtumą vertė rekordiniu (67:50) ir nors „Ryto“ trenerių štabas bandė žadinti komandą, vien M.Fosterio indėlio buvo maža.

Nors po trijų kėlinių situacija buvo komplikuota (56:70), ketvirtąjį vilniečiai atidarė spurtu 5:0 ir atsilikimą mažino iki minimalaus – 61:70. Evaldo Kairio blokas ir M.Normanto tolimas šūvis toliau gaivino vilniečių viltis (69:73), tuo tarpu į K.Kullamae tritaškį atsakė M.Fosteris – 72:76.

Dėl pražangų „Rytas“ svarbiu metu prarado kapitoną M.Normantą, tačiau tai nedemoralizavo klubo. Rezultatą pavyko persverti M.Fosterio dėka (77:76), bet panevėžiečiai be atsako pelnė 11 taškų – 87:77. M.Fosteris tolimais šūviais gelbėjo savo ekipą (87:89), ir nors G.Orelikas galėjo tvirtinti pergalę savo komandai, jis prametė, o G.Masiulis prasižengė. Stefanas Peno pataikė vieną baudą, E.Fridrikssonas – taip pat (88:90), tuo tarpu pergalės Panevėžio komanda nepaleido, nes G.Masiulio tritaškis tikslo nesiekė.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos