„Wolves“ vidurio puolėjas M. Delia atskleidė, kokius du krepšininkus norėtų matyti komandoje © LKL.lt nuotr.

Marcosas Delia vos prieš kelias dienas išgyveno skausmingas emocijas, kuomet Argentinos rinktinė paleido iš rankų bilietą į FIBA Pasaulio taurę. Vis tik blogas mintis argentinietis jau bando stumti į šalį ir sieks kuo pozityviau užbaigti šį sezoną.

Kol kas pozityvo Alytaus „Wolves“ klube nemažai. Komanda pasistiprino pajėgas, neseniai pasirašė sutartį dar ir su Rashardu Kelly, o Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) alytiškiai žengia treti (14-6).

M.Delia neslepia – jo ekipa šiuo metu raiško sunkaus pasiruošimo vaisius ir tai – dar ne pabaiga. „Wolves“ nenori apsiriboti geriausiųjų trejetu ir turi didelių ambicijų debiutiniams metams.

„Pirmas laiptelis bus atkrintamosios, vėliau žiūrėsime tolyn. Norime būti „Betsafe-LKL“ finale, siekiame to“, – tikslus vardino M.Delia.

Jis pats šį sezoną per 19 minučių pelno 6,5 taško, atkovoja 3,8 kamuolio, atlieka 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka 9,3 naudingumo balo. M.Delia atviras – stabilesnio žaidimo jam truputį trūksta.

LKL.lt pokalbis su juo apie Argentinos krepšinio nusivylimą, „Wolves“ ambicijas ir sezono sunkumus, Jeffery Tayloro svarbą bei svajonių komandos draugus. 

– Pirmas dalykas, kurio negaliu nepaklausti: kaip jaučiatės grįžęs į Lietuvą po skaudžiai pasibaigusios FIBA Pasaulio taurės atrankos?

– Man liūdna, esu nusivylęs, nes neįvykdėme savo tikslo ir nepatekome į pasaulio čempionatą. Bet sportas toks yra. Pirmą mačo dalį sužaidėme gerai, antrą – blogai, taip laimėjo Dominikos Respublika. Turime žiūrėti į ateitį ir būsimus tikslus. Nebegalime apie tai galvoti, reikia pasiimti pamokas, pasidaryti išvadas ir taip visiems paaugti.

– Kiek skausmingas šis rezultatas yra ne tik jums, o visam Argentinos krepšiniui?

– Tai mums nėra įprasta. Mūsų vyresnioji karta su Manu Ginobili, Luisu Scola laimėjo daug skambių titulų. Jie užkėlė mūsų nacionalinę komandą į aukščiausią lygį. Vėlesnė karta taip pat nėra bloga, ji žaidė dvejose olimpiadose, mes taip pat pernai iškovojome FIBA Amerikos taurę. Taip, šių metų rezultatas yra nusivylimas.

– Kalbant apie pozityvesnius dalykus, padėti Argentinos rinktinei atvyko tokie žaidėjai kaip Facundo Campazzo, Nicolasas Laprovittola, Gabrielis Deckas ir pan. Kiek mėgavotės būdamas šalia aukščiausio lygio savo šalies žvaigždžių?

– Tai tikrai nuostabu. Žinau juos pastarąjį dešimtmetį, visi esame bičiuliai, labai smagu yra vėl žaisti kartu. Vienintelis dalykas tas, kad jiems šįkart „langas“ nebuvo lengvas po ilgos kelionės, kartu daug nesitreniravome, bet šioje situacijoje visi bandėme atiduoti, ką galėjome.

– Minėjote ilgą kelionę, kaip pats jaučiatės po kelionės į gimtinę ir vėl sugrįžimo atgal į Lietuvą?

– Jei atvirai, jaučiuosi pavargęs (Juokiasi). Laiko skirtumas – didelis, sunku prisitaikyti, susitvarkyti miego ritmą. Bandau išlikti pozityvus psichologiškai, negalvoju apie tokius dalykus, vis tik esu pratęs prie šių pokyčių ir bandau susitvarkyti. Man svarbiausia tokioje situacijoje – pasirūpinti savo kūnu, nepersistengti iškart po kelionės laukiančioje treniruotėje, atlikti tinkamus pratimus, tempimus, taip pat tinkamai maitintis.

– Pakalbėkime apie sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („BetsafeLKL“). Ko tikėjotės, kuomet tik prisijungėte prie naujai susikūrusio „Wolves“ klubo ir kiek tų lūkesčių virto realybe?

– Manau, kad lūkesčiai ir realybė sutampa. Pradžioje sezono buvome visiškai naujai susibūręs kolektyvas, adaptacijos reikėjo visiems: treneriams, žaidėjams, vadovybei. Visi bandėme suprasti vienas kitą, komandos draugus, trenerio idėjas. Su laiku pažinome vienas kitą, gerinome žaidimą, papildėme kolektyvą, manau, kad šiuo metu visi jaučiasi labiau pasitikintys savimi ir komfortiškiau.

– Ar jums pačiam adaptacija Rimo Kurtinaičio sistemoje tapo iššūkiu?

– Nepasakyčiau. Kiekvienas treneris turi savo idėjas, Rimas – irgi. Jis atvirai jas pateikia ir tai palengvina dalią žaidėjams. Iš aukštaūgių jis prašo agresijos gynyboje, greičio puolime, gerų pikenrolų, koncentruojuosi į tai. Noriu padėti komandai laimėti, juk tam ji ir samdo žaidėjus (Šypsosi).

– Ar yra niuansų, kuriais R.Kurtinaitis išsiskiria iš visų jūsų karjeroje sutiktų specialistų?

– Yra keli. Rimas visada nori šimtaprocentinio atsidavimo ir didžiulės agresijos ginantis. Kiti treneriai panašiose situacijose gali sakyti, kad gal galima atiduoti mažiau pastangų gynyboje, bandant stabdyti varžovų atakas ar neleidžiant jiems priimti kamuolio. Rimas tiek gynėjų, tiek aukštaūgių prašo to paties. Manau, kad būtent tai leidžia man gerinti savo žaidimą.

– Nėra paslapties, kad „Wolves“ ekipa turėjo sunkų pasiruošimą sezonui ir dirbo išties rimtai. Ar galima sakyti, kad darbo vaisiai matosi būtent dabartiniu sezono etapu?

– Žinoma. Kaskart, kai dirbi sunkiai, pirmomis savaitėmis ar net mėnesiais neturėsi rezultato. Bet būtent įpusėjus sezonui viskas ima ryškėti. Komandos, kurios iki šiol dirbo ne taip sunkiai, gali ristis žemiau, tuo tarpu dirbusios daug gali kilti aukštyn. Svarbiausia gerą fizinę ir psichologinę formą turėti atkrintamosiose.

– Kaip galite įvertinti savo asmeninį indėlį į „Wolves“ rezultatus šį sezoną?

– Pradžioje adaptacija buvo nelengva kaip ir kiekvienam žaidėjui, bet dabar jaučiuosi gerai, jaučiu, kad labiau padedu komandai. Tai leidžia man jaustis geriau ir suteikia pasitikėjimo. Aišku, man kažkiek trūksta pastovumo, tai reikia gerinti, bet ne visada tai priklauso tik nuo manęs – tai lemia ir varžovai, ir komanda. Turime daug gerų žaidėjų, kartais, kai žaidi daug rungtynių, normalu, kad keli žaidėjai solidžiai sužais vieną susitikimą, o keli kiti – kitą.

– Sezono metu pasistiprinote Ericu Buckneriu, Jeffery Tayloru, o dabar ir Rashardu Kelly. Kaip manote, ar dabar „Wolves“ taikosi į pačias aukščiausias pozicijas „Betsafe-LKL“?

– Tikrai taip. Dirbame dėl to visi, mūsų mintys yra į tai sukoncentruotos, norime pasiekti aukščiausią įmanomą lygį. Pirmas laiptelis bus atkrintamosios, vėliau žiūrėsime tolyn. Norime būti „Betsafe-LKL“ finale, siekiame to.

– J.Tayloras yra sukaupęs didelę patirtį Eurolygoje. Kiek svarbus Alytaus ekipai buvo jo atvykimas?

– Jis žaidė aukščiausiame lygyje Eurolygoje, jis įnešė daug patirties ir opcijų mums tiek puolime, tiek gynyboje. Tayloras mums bus ypač svarbus tada, kai lauks atsakingiausios rungtynės, tokie žaidėjai savo talentą ir patirtį gerai atskleidžia atkrintamųjų metu.

– Jūs pats niekada nesate rungtyniavęs Eurolygoje. Ar tai – jūsų tikslas?

– Žinoma, Eurolyga per pastaruosius keletą metų stipriai patobulėjo. Komandos kasmet augina biudžetus, žaidėjų ir trenerių lygis kyla. Manau, kad šiuo metu nėra žaidėjo, kuris nenorėtų rungtyniauti Eurolygoje. Tai – vienas mano tikslų.

– Hipotetinis klausimas jums. Jei galėtumėte pasirinkti vieną Europoje rungtyniaujantį žaidėją, kuris galėtų labiausiai sustiprinti „Wolves“ ekipą, kas jis būtų?

– Tokių būtų daug, ypač iš Argentinos rinktinės, juos žinau gerai (Juokiasi). Manau, kad Deckas mums būtų labai naudingas gynyboje ir puolime, jis – komandinis žaidėjas. Taip pat paminėčiau Campazzo. Jis – puikus žaidimo kūrėjas, darantis kitus aplink geresniais, bet taip pat galintis ir pataikyti pats.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos