„Žalgirio“ dublerių pasirengimo cikle – rungtynės prieš LKL klubus © Žalgiris.lt nuotr.

Pasirengimą artėjančiam sezonui pradėjusiai Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandoms buvo atlikti tradiciniai ikisezoniniai tyrimai.

Didžiausiame ir moderniausiame Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo reabilitacijos centre „VS-Fitness“ apsilankę jaunieji žalgiriečiai atliko įvairius testus, kurie leidžia įvertinti įvairias krepšininkų kūno savybes ir palyginti ankstesnių metų rezultatus.

Nuo pat pirmų pasirengimo sezonui dienų su „Žalgirio“ dubleriais sportuoja vienas iš brolių Butkų – Dominykas. Būtent jis po atliktų testų šnekučiavosi su „Žalgiris TV“ komanda.

„Pasiruošimo neskubiname, viskas eina savo eiga. Nuotaikos geros, smagu pamatyti visus šviežius veidus, visi trykšta noru sportuoti. Po sezono per vasarą reikia pailsėti, bet buvo ir treniruočių, sportavau su treneriu – buvo visko. Didžiausias akcentas vasarą buvo ties metimo tobulinimu, kadangi manau, kad tai yra mano didžiausias Achilas. Patobulinęs metimą būsiu visai kitas žaidėjas“, – pagrindinius savo vasaros darbus nupasakojo 19-metis.

Praėjusiais metais testus Dominykas Butka atliko vos atsigavęs po traumos, o šiemet jo rezultatai buvo dar geresni.

„Kasmet darome šituos testus, kiekvienais metais pamatome kiek patobulėjome, ko anksčiau nepadarydavome. Pasitikriname, ar kūnas per pastaruosius metus pastiprėjo. Pernai buvau surinkęs 18 taškų iš 21, o šiemet – 20“, – pasakojo panevėžietis.

Jau netrukus Vytauto Pliaugos auklėtiniai išmėgins jėgas ir kontrolinėse rungtynėse. Rugpjūčio 26 jaunieji žalgiriečiai susitiks su „Betsafe-LKL“ debiutantais „Gargždais“, paskutinę vasaros dieną mes iššūkį Kėdainių „Nevėžiui–Optibet“, o rugsėjį sužais su Prienų „Labas GAS“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos