„Žalgirio“ naujokas K. Hayesas: „Komandoje jaučiu puikią atmosferą“ © Žalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ priekinėje linijoje būsimą sezoną žaisiantis Kevarriusas Hayesas pirmadienio rytą išsišiepęs iki ausų tyrinėjo naujausios savo komandos rūbinę.

Sužavėtas krepšininkų treniruočių, treniruoklių erdvės ir kitomis sąlygomis K.Hayesas jau šiandien kartu su kitais Kaune esančiais žalgiriečiais pradės pasiruošimą 2022–2023 m. sezonui.

Prieš kibdamas į darbus su komanda, 25 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas savo pirmaisiais įspūdžiais Lietuvoje pasidalijo su „Žalgiris TV“.

„Vasarą praleidau puikiai, turėjau galbūt daugiausiai laiko, kiek galėjau būti su šeima. Rungtyniavau Las Vegase vykusioje NBA Vasaros lygoje. Žaidžiau prieš tikrai pajėgius žaidėjus, tad galėjau pasižiūrėti, koks tenykštis talento lygis. Buvo labai smagu išbandyti savo jėgas. Bei, žinoma, juk buvau Vegase, ten bandžiau išlošti pinigų“, – juokėsi amerikietis.

Sekmadienį į Lietuvą kartu su kitu „Žalgirio“ naujoku Keenanu Evansu atskridęs K.Hayesas pirmąją viešnagės mūsų šalyje dieną spėjo pasižvalgyti po Kauno centrą, kur krepšininkus sutiko ir sirgaliai, paprašę nusifotografuoti. Žaidėjui paliko įspūdį „Žalgirio“ sirgalių žinios apie komandą.

„Keli žmonės mane susistabdė, o aš net buvau pamiršęs, kad esu su žaliais marškinėliais, todėl jie mane iškart pažino. Jie sakė, kad labai džiaugiasi matydami mane komandoje. Gali iškart suprasti, kad čia žmonės gerai supranta krepšinį ir žino naujienas, nes buvo tik neseniai paskelbta, jog atvykau į Kauną. Buvo smagu, kad žmonės jau žinojo, kas aš toks“, – tvirtino krepšininkas.

Ketvirtąjį profesionalo karjeros sezoną Europoje pradėsiantis aukštaūgis yra žaidęs Italijos, Prancūzijos ir Turkijos klubuose. K.Hayesas džiaugiasi, kad pirmą kartą rungtyniaus šalyje, kurioje jo atstovaujama sporto šaka yra populiariausia.

„Girdėjau daug gerų dalykų apie Lietuvą. Žinau, kad čia krepšinis yra labai populiarus. Krepšinis yra labai svarbus Kaunui. Nekantrauju, kada galėsiu tai pajausti ir pats, visą tą energiją. Čia visiems rūpi krepšinis, o komandos sirgaliai yra didžiulis užnugaris. Tai priverčia tave žaisti dar geriau“, – aiškino K.Hayesas.

2020–2021 m. sezone su Vilerbano ASVEL klubu Eurolygoje debiutavęs K.Hayesas grįš į pajėgiausią Senojo žemyno klubinį krepšinio turnyrą po sezono, praleisto Bursos klube, pertraukos. Prieš antrąjį egzaminą Eurolygoje krepšininkas tikisi, kad sugebės parodyti, jog patobulėjo.

„Manau, kad žaidimas „Žalgiryje“ man yra puiki proga parodyti save. Komandoje jaučiu labai gerą atmosferą, visi yra labai malonūs. Manau, kad jeigu gerai su visais sutari, gali ir gerai su kitais žaisti. Jeigu galiu kitiems kažką pasakyti ir kiti nėra per jautrūs, bent jau kol kas, reiškia galiu sakyti dalykus užtikrintai.

Kaip žaidėjui, man labai svarbu yra tai, kad grįžau į Eurolygą. Noriu parodyti, kiek ir kur patobulėjau. Noriu pasižiūrėti, kur esu palyginus su kitais Eurolygos žaidėjai po kelių metų nežaidimo šiame turnyre. Sugrįžimas į Eurolygą parodys, kur puolime ir gynyboje dar turiu patobulėti. Noriu tobulėti ir pagerinti savo žaidimo, kurį myliu, įgūdžius“, – pasakojo žalgirietis.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos