Antra pergalė: Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate palaužė ir estus © hockey.lt nuotr.

Lietuvos rinktinė iškovojo įspūdingą pergalę „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyre.

Antrose turnyro rungtynėse lietuviai 6:1 nepasigailėjo Estijos ledo ritulininkų Antrąją pergalę per tiek pat rungtynių iškovoję mūsų šalies atstovai vis dar nėra praradę nė taško.

Lietuvos rinktinė pirmąjį įvartį pelnė jau pirmosios savo atakos metu. Markas Kaleinikovas gavo progą metimui iš arti ir pasiuntė ritulį į varžovų vartus (00:38, rez. perd. Nerijus Ališauskas, Paulius Gintautas).

Visgi, pirmoji lietuvių pražanga virto išlyginamuoju estų įvarčiu. Po kontakto lietuvių vartininkas Mantas Armalis krito ir neišlaikė ritulio savo rankose, o tuo pasinaudojo Mortenas Arantezas Jurgensas (06:03, rez. perd. Robert Rooba, Kristjan Kombe).

Vos po minutės Lietuvos rinktinė vėl buvo priekyje. Išprovokavę pražangą lietuviai greitai susikūrė progą ir ją realizavo. Paulius Gintautas surado plyšį oponentų gynyboje ir pelnė įvartį (07:37, rez. perd. Martynas Grinius, Eimantas Noreika).

Antroje kėlinio pusėje Tadas Kumeliauskas perėmė ritulį netoli varžovų vartų ir perdavė jį Povilui Vereniui, o šis trečią kartą rungtynėse nuginklavo oponentų vartininką ir išprovokavo keitimą šioje pozicijoje (13:02, rez. perd. T. Kumeliauskas).

Antrąjį kėlinį estams pavyko kiek išlyginti žaidimą, bet Markas Kaleinikovas atliko metimą į vartus, jo komandos draugas sėkmingai uždengė oponentų vartininką nepalikdamas šiam jokių šansų (35:18, rez. perd. Emilijus Krakauskas, Dovydas Laimutis).

Paskutinį rungtynių kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo dar vienu greitu įvarčiu. Ritulį į vartus pasiuntė Ilja Četvertakas (40:49, rez. perd. T. Kumeliauskas).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos krito ir šeštasis įvartis į Estijos rinktinės vartus. Antrą kartą rungtynėse įvartį pelnė P. Verenis (55:45, rez. perd. Ugnius Čižas, Artur Seniut).

Rytoj „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyre – poilsio diena. Trečiadienį lietuviai pratęs kova „Twinsbet“ arenoje 19:30 val. stodami į akistatą su Nyderlandais.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos