A. Gudžius užtikrintai pateko į finalą, D. Zagainova su A. Glebausku savo pasirodymus baigė atrankoje © AFP nuotr.

Lengvosios atletikos startas Tokijo olimpinėse žaidynėse įvyko. Pirmąją lengvosios atletikos diena vyko moterų  100m atranka, vyrų 10000m finalas, taip pat ir kitos atrankos, o pasirodė ir trys lietuviai.

Adrijus Glebauskas, deja, į finalą nepateko. Jis peršoko tik 217 cm, o 221 cm nepavyko peršokti per tris kartus. Lietuvis savo debiute užėmė 26 vietą. Jo geriausias asmeninis rezultatas buvo 230 cm, tad savo potencialo Adrijus neišpildė. Tiesa, prieš Tokijų jį kamavo sveikatos problemos, tad tai galėjo pakišt koją. 

Nesėkmingai pasirodė ir dar viena debiutantė, Diana Zagainova (x  – 13.10 – x). Vilnietė geriausiu savo bandymu nušoko 13.10 metro, o kiti du jos bandymai buvo nesėkmingi. Jos vieta olimpinių žaidynių debiute – 28-a. 

Tuo tarpu, sėkmingai atrankoje pasirodė ir į finalą pateko Andrius Gudžius (65.94 – 65.07 – x). Lietuvis jau pirmu bandymu praktiškai garantavo sau vietą finale, kadangi jam iki normatyvo pritrūko vos 6 centimetrų, o galų gale paaiškėjo, kad jis su antru geriausiu rezultatu patenko į finalą. 

Andriaus Gudžiaus finalas jau rytoj, Lietuvai patogiu laiku – 14:15. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos