Be konkurencijos: Mykolas Alekna – jaunimo pasaulio čempionas © nuotr. Marko Mumm/Estonian Athletic Association

Sėkmingas jauniesiems Lietuvos lengvaatlečiams jaunimo pasaulio čempionatas užsibaigė itin gražia nata. 

Disko metimo finale triumfavo legendinio Lietuvos disko metiko Virgilijaus Aleknos sūnus Mykolas Alekna (69.81 - x - 68.52 - 67.67 - 67.10 - 66.46).

Mykolas savo pirmu geriausiu bandymu realiai jau išsprendė varžybų baigtį, kai diską nusviedė beveik 70 metrų (69.81 m.). Su kitais net 3 bandymais jis taip būtų tapęs pasaulio jaunimo čempionu, kadangi artimiausias varžovas, jamaikietis Ralfordas Mullingas diską metė 66.68 ir pagerino savo asmeninį rekordą. 

69.81 m. rezultatas – pasaulio lengvosios atletikos jaunimo (iki 20 metų) čempionato rekordas.

Mykolas Alekna šiais metais taip pat iškovojo Europos jaunimo čempionato titulą. 

Šiose varžybose diskas yra kiek lengvesnis nei vyrų varžybose (1,750 kg ir 2 kg atitinkamai), tačiau legendinio disko metiko sūnus Mykolas tikrai yra didelė Lietuvos sporto viltis, žiūrint į ateitį. 

Šiame pasaulio jaunimo čempionate pasirodė puikiai visi Lietuvos jaunieji lengvaatlečiai, o šiame čempionate yra medalį iškovoję tik keturi lietuviai per visą istoriją: Andrius Gudžius – auksas 2010 metais (disko metimas), Airinė Palšyte(2010, šuolis į aukštį), Viktorija Žemaitytė(2004, septynkovė), Dovilė Dzindzaletaitė(2012, trišuolis) – sidabro medaliai. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos