Deimantinė Lyga Florencijoje: sėkmingi startai bėgimuose su barjerais bei kritęs Europos rekordas © Pixabay nuotr.

Deimantinės Lygos etapas Italijoje, Florencijoje pasižymėjo puikiais startais bėgimuose su barjerais, o taip pat krito ir vienas Europos rekordas. 

400m. bėgime su barjerais moterų rungtyje olandė Femke Bol distanciją nubėgo per 53.44 sek ir pagerino Europos U23 bėgimo rekordą bei nacionalinį Olandijos rekordą. Antrą vietą užėmė ukrainietė Anna Ryzhykova, kuri irgi savo asmeninį rekordą pagerino - 54.19 sek. 

Keturis kartus trumpesnėje distancijoje t.y 100m. bėgime su barjerais tarp moterų triumfavo puertorikietė Jasmine Camacho-Quinn, kuri distanciją įveikė per 12.38 sek, pasiekė vieną geriausių sezono rezultatų bei pagerino susitikimo rekordą. 

Vyrų 110m. bėgime su barjerais triumfavo tituluotasis jamaikietis Omaras McLeodas, su tikrai puikiu 13.01 sek rezultatu bei pakartojo susitikimo rekordą ir tapo sezono lyderiu. 

Moterų disko metime susirungė trys senos priešininkės: kubietės Yaime Perez su Denia Caballero bei kroatė Sandra Perkovič. Būtent pastaroji atletė ir triumfavo, kuri paskutiniu metimu numetė 66.90m, o geriausią rezultatą pasiekė antru bandymu, kai diskas skriejo 68.31m. 

Na, o vakarą vainikavo Europos rekordas, kurį pagerino 20-metis norvegas Jakobas Ingebrigtsenas. Jis 5000m distanciją nubėgo per 12:48.45 ir savo asmeninį rekordą pagerino net 14 sekundžių, jau nekalbant apie Europos rekordą. Šiame begime taip pat krito net 4 asmeniniai rekordai, o norvegui stipriai iki pat galo priešinosi ir Etiopijos atletas Hagos Gebrhiwet. 

Tikrai turiningas šis Deimantinės Lygos susitikimas Florencijoje buvo, o kitas laukia Norvegijoje, Osle, jau tik liepos 1 dieną. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos