E. Thompson triumfavo 200 m bėgime, o K. Warholmas beveik sekundę pagerino pasaulio rekordą © AP nuotr.

Lengvosios atletikos stadione diena buvo tikrai įdomi ir efektinga. 

Rytinėje sesijoje Liveta Jasiūnaitė sugebėjo patekti į ieties metimo finalą, kuriame varžysis stipriausios 12-a planetos ieties metikių. 

Moterų šuolyje į tolį triumfavo vokietė Malaika Mihambo, kuri savo paskutiniu bandymu nušoko lygiai 7 metrus ir iššoko į pirmą vietą. Antrą vietą užėmė patyrusi amerikietė, Britney Reese, o bronzos medalį iškovojo Nigerijos atstovė Ese Brume. 

Tikri fejerverkai įvyko vyrų 400 m bėgime su kliūtimis. Ten apskritai įvyko vienas iš greičiausių bei geriausių bėgimų per visą lengvosios atletikos istoriją. Prieš tai buvęs pasaulio rekordas – 46.70 s – buvo tiesiog sutriuškintas. 

Tas rekordas priklausė Karstenui Warholmui ir norvegas jį dar kartą pagerino. Karstenas triumfavo 400 m bėgime su kliūtimis ir jo rezultatas buvo visiškai fenomenalus – 45.94 s. Beveik sekundę rekordą pagerinęs norvegas, po visko tuom nelabai galėjo patikėti. 

Iki paskutinių metrų K. Warholmas aktyviai varžėsi ir su amerikiečiu, Rai Benjaminu, kuris irgi pagerino savo asmeninį rekordą bei Šiaurės Amerikos rekordą – 46.17 s. Na, o bronzą iškovojo brazilas Alisonas dos Santosas, irgi su puikiu rezultatu – 46.72 s. Šis bėgimas buvo toks stiprus, jog jame buvo 3 iš 4 greičiausi bėgimai per šitos distancijos istoriją. 

Tuo tarpu, 200 m moterų distancijoje triumfavo jau antrą kartą olimpinėse žaidynėse Elaine Thompson. Jos rezultatas buvo taip pat puikus – 21.53 s – nacionalinis rekordas. Antrą vietą užėmė Namibijos atstovė Christine Mboma, o trečią vietą užėmė amerikietė Gabrielle Thomas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos