EJOF festivalyje – du lengvaatlečių medaliai © LTOK nuotr.

Praėjusią savaitę Maribore (Slovėnija) vyko Europos jaunimo festivalio lengvosios atletikos varžybos. Jose startavo 12 Lietuvos lengvaatlečių, o sėkmingiausiai pasirodė sprinteris Danielius Vasiliauskas ir trišuolininkė Aurėja Beniušytė, kurie atitinkamai iškovojo sidabro ir bronzos medalius.

Ketvirtadienį 200 m rungties finale dalyvavęs D. Vasiliauskas distanciją įveikė per 21,20 sek. ir ne tik iškovojo antrą vietą, bet ir pagerino Lietuvos jaunių, 17-mečių bei 18-mečių rekordus. Nugalėtojo rezultatas – 21,07 sek. Festivalio eigoje Danielius stabiliai greitėjo, kadangi atrankoje nuotolį įveikė per 21,69 sek., o pusfinalyje jo rezultatas buvo 21,25 sek.

„Varžybose dalyvauti sekėsi tikrai neblogai, nes pavyko parodyti neblogą rezultatą. Atrankos bėgimas mane šiek tiek palaužė, nes rezultatas buvo nelabai geras. Visgi, išklausęs trenerių nurodymus juos įvykdžiau ir pusfinalyje visiškai atsidavęs parodžiau, ką galėjau. Finale dar geriau pasirodžiau, tai tikrai buvau patenkintas“, – savo pasirodymą festivalyje įvertino D. Vasiliauskas.

2022 metų pasiekimą pakartojęs sportininkas (tuomet taip pat iškovojo sidabro medalį) teigė, jog amžiaus grupių rekordus gerinti visada yra smagu: „17-mečių rekordą labai tikėjausi pagerinti, nes jis priklausė man pačiam. O 18-mečių rekordą pagerinti tikrai nesitikėjau, todėl tą padaręs labai nudžiugau.“

Kitą savaitę Jeruzalėje (Izraelis) Europos jaunimo (U20) čempionate, 200 m rungtyje, startuosiantis lengvaatletis šiemet jau spėjo tapti šios distancijos Lietuvos U20 čempionu. „Ateičiai sau esu išsikėlęs tikrai aukštus tikslus, bet nenoriu garsiai apie juos šnekėti“, – kukliai atsakė festivalio vicečempionas.

Pernai trišuolio rungtyje Europos jaunimo olimpinio festivalio auksą iškovojusi A. Beniušytė šįkart užėmė trečią vietą. Atrankoje pirmu bandymu kvalifikacinį normatyvą įvykdžiusi trišuolininkė nušoko 12.80 m, o finale užfiksavo naują asmeninį rekordą – 13.11 m. Pirmą vietą užėmusi italė nušoko 13.42 m, o sidabro medalį iškovojusi Lenkijos atstovė – 13.29 m.

„Į festivalį atvykau turėdama trečią geriausią sezono rezultatą tarp visų dalyvių, todėl žinojau, kad laukia sunki kova. Esu patenkinta savo rezultatu ir pasirodymu, tačiau jaučiu, kad dar nevisiškai realizavau savo potencialą. Tam pakišo koją varžybų metu tvyrojusi didelė įtampa“, – patirtį varžybose apibūdino Aurėja.

Lietuvė finale geriausią rezultatą užfiksavo paskutiniu, šeštu bandymu: „Finale vyko labai įtempta kova su kitomis medalius iškovojusiomis varžovėmis. Streso buvo nemažai, tačiau kovojau iki paskutinės minutės ir gerinau savo rezultatą. Visgi, Italijos atstovė taip pat paskutiniu bandymu užfiksavo itin aukštą rezultatą.“

Įdomu, jog ankstesnį asmeninį rekordą, 13.04 m, A. Beniušytė užfiksavo būtent prieš metus vykusiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, kai laimėjo pirmą vietą. „Asmeninį rekordą svarbiausiose sezono varžybose lėmė didelis ir sunkus visus metus vykęs pasiruošimas bei geriausios formos pasiekimas tinkamu metu. Kiek pastebėjau, mano geriausi rezultatai užfiksuoti aukštesnio lygio varžybose. Manau, kad taip yra dėl didesnės konkurencijos, sportininkų palaikymo ir varžybų atmosferos“, – pasakojo šiemet Baltijos ir Lietuvos U18 amžiaus grupės trišuolio čempione tapusi lengvaatletė.

Puikų sezoną trišuolininkė pratęs Jeruzalėje, kur startuos Europos jaunimo čempionate: „Šiame čempionate tikiuosi pasisemti patirties, o po jo lauks užtarnautos atostogos ir pasiruošimas kitiems startams.“ Visi rugpjūčio 7–11 d. Europos jaunimo čempionate startuosiantys lietuviai.

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Orinta Navikaitė užėmė penktą vietą (ieties metimas – 50.47 m), Justė Perveneckaitė 5000 m sportiniame ėjime finišavo šešta (23 min. 37,44 sek.), 400 m atrankoje Lietuvos jaunių ir 16-mečių rekordus pagerinęs Matas Janarauskas (47,76 sek.) finale užėmė šeštą vietą (48,03 sek.), šuolininkas su kartimi Kasparas Gustas pagerino Lietuvos jaunių, 15-mečių, 16-mečių rekordus ir užėmė septintą vietą (4.70 m), o šuolio į aukštį rungtyje liko keturioliktas (1.85 m).

Ieties metimo finale Modestas Glinskas iškovojo septintą vietą (67.65 m), šuolio į tolį rungtyje Joana Fiodorovaitė užėmė tryliktą vietą (5.76 m), dvejose rungtyse startavęs Matas Garčinskas festivalyje užėmė tryliktą (400 m b/b – 57,02 sek.) ir penkioliktą (110 m b/b – 14,55 sek.) vietas. 800 m nuotolį bėgusi Viltė Bubinaitė taip pat užėmė penkioliktą vietą (2 min. 15,02 sek.), o tokioje pačioje distancijoje startavęs Titas Kukšta liko šešioliktas (1 min. 56,78 sek.). Adanas Balkauskas trišuolyje užėmė šešioliktą (13.20 m), o šuolyje į tolį – dvidešimtą vietą (6.07 m). 100+200+300+400 m estafetėje startavę M. Garčinskas, D. Vasiliauskas, T. Kukšta, M. Janarauskas užėmė penkioliktą vietą (1 min. 57,18 sek.).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos