Europos lengvosios atletikos kongrese perrinktas prezidentas © European Athletics nuotr.

Savaitės pabaigoje Belgrade (Serbija) įvyko „European Athletics“ Kongresas, kuriame vyko organizacijos valdžios rinkimai 2023–2027 metų kadencijai. Iš pradžių, tris dienas vykusiame renginyje, kandidatai į prezidento, viceprezidentų bei tarybos narių postus pristatė savo programas, vėliau vyko rinkimai ir pirmasis posėdis. Kongrese dalyvavo apie 200 asmenų iš 49 federacijų, o Lietuvai atstovavo LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis bei generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. Beje, Rusijos ir Baltarusijos federacijos yra suspenduotos, todėl jų atstovai dalyvauti negalėjo.

28-jame Kongrese federacijų atstovai „European Athletics“ prezidento poste perrinko Dobromirą Karamarinovą (Bulgarija). Pastarasis akcentavo savo prioritetus: varžybos, inovacijos ir bendruomenė. Be to, pirmą kartą organizacijos istorijoje į tris viceprezidentų postus buvo išrinktos dvi moterys.

Kongrese daug dėmesio buvo skirta lyčių lygybei, žmogaus teisėms bei Europos čempionatui (pridėta mišrios estafetės 4×400 m rungtis), kuris 2024 metais vyks Romoje (Italija). Taip pat aptartos Europos bėgimo čempionato (maratono, pusmaratonio ir 10 km distancijų rungtys), kuris debiutuos 2025 metais, detalės – tūkstančiai Europos bėgikų dėl medalių varžysis balandžio mėnesį dvi dienas vyksiančiame čempionate, bus ir šalių reitingai.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos