G. Karinauskaitė liko per žingsį nuo pasaulio čempionato finalo © Sona Maleterova nuotr.

Trečiadienį Budapešte (Vengrija) įpusėjusiame pasaulio čempionate debiutavo Greta Karinauskaitė. Lietuvos 3000 m kl/b rungties rekordininkė startavo paskutiniame, trečiajame atrankos bėgime, kuriame užėmė šeštą vietą ir į finalą nepateko.

Distanciją per 9 min. 30,28 sek. įveikusi 22-metė užfiksavo trečią geriausią rezultatą karjeroje, o nuo penktoje vietoje finišavusios ir į finalą patekusios varžovės atsiliko lygiai šešiomis sekundėmis. Bendroje įskaitoje Greta iškovojo 21 vietą.

„Nesu labai patenkinta, nes visą laiką norisi geriausio rezultato, asmeninio (9 min. 26,88 sek.), bet ne visą laiką išeina. Nepavyko šiandien, bet nieko. Labai nusiminti tikrai nereiktų, kitą kartą gal bus geriau“, – savo rezultatą ir užimtą vietą vertino G. Karinauskaitė.

Po atrankos kalbėjusi lengvaatletė teigė, jog net nežinojo, kelintą vietą užėmė: „Net nežinau kelinta parbėgau, nežiūrėjau tiesiog. Trūko vienos vietelės, bet ji buvo toli, tai viskas gerai.“

Šiais metais beveik puse minutės greičiau nei pernai bėganti sportininkė tokio progreso nesitikėjo: „Tikrai nesitikėjau, tiesiog treniravausi. Nesitikėjau, kad taip pakils rezultatas, nes ir prieš tai jis buvo aukštas ir juo džiaugiausi. Netikėjau, kad taip pavyks šiemet.“

Po pirmo karjeros pasaulio čempionato Greta grįš atgal į JAV, kur pradės paskutinius tarptautinio verslo studijų metus. Be to, jos laukia kroso sezono startas. Pernai Europos čempionate Miunchene (Vokietija) taip pat debiutavusi lietuvė tikisi, jog kitąmet pavyks praverti dar vienas duris – šįkart olimpinių žaidynių, kurios vyks Paryžiuje (Prancūzija).

Primename, kad šiame sezone milžinišką žingsnį į priekį dėjusi G. Karinauskaitė tapo NCAA ir Europos U23 vicečempione, o Europos žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos