Į Tokijo olimpines žaidynes buvo pakviesti dar penki lengvaatletčiai © Unsplash nuotr.

Kaip ir buvo tikėtasi, papildomų kvietimų į Tokijo olimpines žaidynes sulaukė dar ne vienas Lietuvos lengvosios atletikos atstovas.

Visi, kurie papildomai buvo pakviesti – Airinė Palšytė, Agnė Šerkšnienė, Liveta Jasiūnaitė, Adrijus Glebauskas bei Gediminas Truskauskas. 

Airinė Palšytė šį sezoną daugiausiai šoko 1.93m, kas irgi yra neblogas rezultatas ir tokį rezultatą ne vieną kartą pademonstravo Airinė, ko pasekoje gavo ir bilietą į Japoniją. Kita šuolio į aukštį žvaigždė Adrijus Glebauskas pasižymėjo 2.30m, 2.29m. rezultatais ir pelnytai užsitarnavo bilietą į Tokijo olimpines žaidynes.

Vienas iš šios atrankos netikėtumų buvo Gediminas Truskauskas, kuris gal mėnesį iki atrankos pabaigos pradėjo demonstruoti tiesiog įspūdingus rezultatus. Jis pagerino Lietuvos rekordą daugiau nei 2 dešimtosiom – 20.48 rezultatas 200m. sprinte, tuo metu tai buvo antras geriausias sezono rezultatas Europoje. 

Agnė Šerkšnienė vėl šį sezoną demonstravo solidžius ir stabilius rezultatus, ko pasekoje 33-ejų metų atletė, bėganti 400m, pirmą kartą dalyvaus olimpinėse žaidynėse. 

Liveta Jasiūnaitė irgi pelnytai važiuos į Tokiją. Jos ietis šį sezoną ne vieną kartą skriejo virš 60 metrų ribos, o ji dar neperseniausiai buvo ir Europos čempionato prizininkė, tad Lietuva laukia iš jos gerų rezultatų ir Japonijoje. 

Viso 11 lengvaatletčių atstovaus Lietuvai Tokijo olimpiadoje. Be minėtų taip pat dalyvaus Andrius Gudžius, Diana Zagainova, Edis Matusevičius, Brigita Virbalytė, Artur Mastianica, Marius Žiukas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos