Lietuvos čempionatas baigėsi tolimais ieties metimais bei puikiu A. Palšytės pasirodymu © Pixabay nuotr.

Lietuvos čempionato antroji diena bei pats čempionatas Palangoje jau baigėsi. 

Jis baigėsi tikrai nebloga nata, pradedant su puikiu Airinės Palšytės pasirodymu šuolio į aukštį sektoriuje. Airinė laimėjo varžybas peršokus 193cm bei dar prisirinko taip reikalingų taškų link Tokijo olimpinių žaidynių. Bandė ir tris kartus peršokti 196cm – olimpinį normatyvą – tačiau to kol kas nepavyko padaryti.

Tiesa, jau beveik aišku, kad Airinė į Tokijo olimpiadą važiuos, o bet kokiu atveju, turės ir paskutinę progą tą normatyvą įvykdyti birželio 29 dieną, Vilniuje. 

Paskutinė diena negailėjo ir puikių ieties metimų. Būsimas olimpietis Edis Matusevičius ietį numetė net 83,53m. ir pagerino savo geriausią sezono rezultatą, kas reiškia, jog lietuvio forma kyla ir galbūt Tokijuje Edis ietį net toliau mes. Pats iš dalies savo pasirodymu Edis buvo patenkintas, po varžybų teigė, tačiau sakė ir tai, kad paskutinis bandymas galėjo būti ir dar geresnis. 

Sėkmingai pasirodė ir Liveta Jasiūnaitė, kuri ietį numetė 60,79m. Tai nebuvo geriausias sezono rezultatas iš jos pusės, tačiau mesti virš 60 metrų visada yra geras ženklas. Liveta, nors olimpinio normatyvo ir nėra įvykdžius, tačiau yra pakankamai rami dėl bilieto į Tokijo olimpines žaidynes. 

Galiausiai Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą vainikavo ir puiki sprinterių dvikova, 200m. rungtyje. Joje triumfavo Gediminas Truskauskas su 20.71 rezultatu, tačiau antrą vietą užėmė šio čempionato atradimas Tomas Keršulis, 19-metis atletas gyvenantis Jungtinėse Amerikos Valstijose. Gali būt, jog auga rimta žvaigždė Lietuvos lengvosios atletikos scenoje, o pats po varžybų Tomas pripažino, jog tikrai ketina atstovauti Lietuvai.

Artimiausios lengvosios atletikos varžybos prieš atrankos pabaigą į Tokijos olimpines žaidynes vyks Vilniuje, birželio 29 - „Cosma“ klubo taurė. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos