Liveta Jasiūnaitė olimpinių žaidynių ieties metimo finale užėmė 7-ąją vietą © AFP nuotr.

Liveta Jasiūnaitė (60.06, 58.66, 59.09, 55.64, 58.39, x) Tokijo olimpinių žaidynių ieties metimo finale užėmė 7-ąją vietą. 

Toks iš Rokiškio kilusios sportininkės pasirodymas yra antras geriausias pasirodymas iš lengvaatlečių Tokijo olimpinėse žaidynėse, aukščiau buvo tik Andrius Gudžius 6–as, o taip pat vienas ir geresnių pasirodymų iš visų Lietuvos atletų, kurie dalyvavo olimpinėse žaidynėse Tokijuje. 

Finale geriausias Livetos metimas buvo pirmas, kuriuo jį numetė kiek daugiau nei 60 metrų – 60.06 m. Tokio metimo jai užteko, kad prasibrautų tarp 8 stipriausių ir gautų papildomus 3 metimus. 

Taip pat toks pasirodymas tikrai turėtų Livetai būti gera paspirtis į ateitį. Lengvaatletė jau yra vieną sykį Europos čempionato bronzos medalininkė, o kitais metais jos laukia vėl Europos čempionatas bei pasaulio čempionatas. 

Finale pirmąją vietą užėmė kinė Shiying Liu, kuri ietį numetė 66.34 m savo pirmu bandymu. Antrąją vietą užėmė lenkė Maria Andrejczyk, o trečiąją pasaulio čempionė australė Kelsey–Lee Barber. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos