M. Aleknos treneris apie jo auklėtinio pasiekimą: „Tai yra kažkas ypatingo“ © AP nuotr.

Mykolas Alekna kartu su Andriumi Gudžiumi praeitą naktį įsirašė į Lietuvos sporto istoriją. Abiems disko metikams pavyko patekti tarp prizininkų ir toks įvykis pasikartojo pirmą kartą po 1986 metų, kuomet Štutgarte Europos čempionate ant podiumo lipo Romas Ubartas su Vaclocu Kidyku. 

Lietuvoje M. Aleknai padeda tobulėti Mantas Jusis, o už Atlanto, Jungtinėse Amerikos Valstijoje tuom užsiima Mo Sataara. Būtent pastarasis treneris davė interviu si.com portalui, kuriame labai džiaugėsi savo auklėtinio sėkme, pasaulio čempionate iškovojant sidabrą. 

„Toks pasiekimas yra kažkas ypatingo. Aišku, jis labai mėgsta su kitais varžytis ir turi puikų supratimą apie šį čempionatą. Jo žinių bagažas didelis, jam tobulėti buvo labai lengva. Tačiau tokius dalykus padaryti, pirmajame savo pasaulio čempionate, yra visiškai nuostabu.

Jis padarė labai rimtą darbą. Sąlygos buvo nelengvos, stadione trūko oro“, – pastebėjo M. Aleknos treneris Mo Sataara. 

„Niekas nesakė, kad jis taip gali padaryti, bet jei atvirai, tikėjau, kad tai yra įmanoma. Jis tiesiog ėjo į priekį. Jis į viską žiūri labai rimtai, o jo treniruotės yra skrupulingos.

„Galima pastebėti, kad jeigu jis tinkamai susikaupia, tuomet gali įvykti kažkas neįtikėtino“, – savo auklėtinio savybės išskyrė M. Saraara, dirbantis su Mykolu JAV. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos