Moterų 100 m finale – jamaikiečių dominavimas bei olimpinį rekordą pagerinusios E. Thompson triumfas © REUTERS nuotr.

Jau prabėgo antroji lengvosios atletikos diena Tokijo olimpinėse žaidynėse, o vienas iš vinių kol kas buvo moterų 100 m sprintas. 

Moterų 100 m bėgime triumfavo Elaine Thompson-Herah, kuri olimpinėse žaidynėse triumfavo jau antrą kartą iš eilės toje pačioje rungtyje. Jos laikas buvo 10.61 s ir tai yra naujas olimpinis rekordas bei naujas asmeninis jamaikietės rekordas. E. Thompson pagerino olimpinį rekordą, kuris gyvavo net 33 metus ir jį tuomet pasiekė legendinė JAV sprinterė Florence Griffith–Joyner. 

Kitas pozicijas ant podiumo taipogi užėmė jamaikietės. Antrąją vietą užėmė veteranė Shelly Ann Fraser-Pryce, kuri jau 7-ąjį savo olimpinį medalį, tarp kurių yra ir du aukso medaliai 100 m sprinte, kurie buvo iškovoti Londono ir Pekino olimpinėse žaidynėse.

Trečią vietą gan netikėtai užėmė Shericka Jackson, kuri distanciją įveikė per 10.76 s ir taipogi pagerino savo asmeninį rekordą. 

Šiame begime taip pat bėgo ir netgi dvi Šveicarijos atstovės, o JAV atstovė buvo tik viena. 4 vietą užėmė Marie–Josee Ta Lou iš Dramblio Kaulo Kranto, 5–6 pozicijas užėmė šveicares, 7 vietą iškovojo amerikietė Daniels, o 8 vietą užėmė brite Daryll Neita.

Taip pat šią lengvosios atletikos dieną Lenkijos 4x400 estafetėje mišri rinktinė iškovojo aukso medalius bei antrą kartą pagerino olimpinį rekordą, kuri vakar jau spėjo pagerint. O vakar 10000m vyrų bėgime triumfavo Etiopijos bėgikas Selemonas Barega. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos