Pamatykite: šuolininkai į aukštį pasitarę su teisėjais nusprendė abu gauti aukso medalį © ZUMAPRESS.com nuotr.

Olimpinėse žaidynėse netrūksta ir emocionalių akimirkų. Viena iš jų buvo lengvosios atletikos stadione, kuriame net du atletai lipo ant aukščiausios pakylos ir iškovojo aukso medalį. 

Geri bičiuliai, Gianmarco Tamberi su Mutazu Essa Barshimu šuolio į aukštį sektoryje visą finalą žygiavo vienodai. Visus šuolius, iki 2.39 m, jie peršoko vienu bandymu, kas leido jiems dalintis pirmą vietą. 

2.39 m nei vienam nepavyko peršokt, o teisėjas pasiūlė jiems šokti lemiamą šuolį, išsiaiškinant, kas iškovos aukso medalį, tačiau galiausiai buvo prieita prie sprendimo, kad abu atletai gaus aukso medalį ir išpildys savo olimpinę svajonę. 

Taip pat šią lengvosios atletikos dieną irgi pasitaikė įspūdingų momentų. Gan netikėtai 100 m vyrų sprinte triumfavo italas Lamontas Marcellis Jacobsas.

O trišuolyje pasitaikė rekordų. Sidabrą su bronzą atitinkamai iškovojo portugalė Patricia Mamona su ispane Ana Peleteiro bei pagerino savo nacionalinius rekordus. O be konkurencijos auksą iškovojo venesuelietė Yulimar Rojas, kuri pagerino 26 metus ukrainietei Inessai Kravetsai priklausiusį pasaulio rekordą. Nušoko 15.67 m bei 16 centimetru pranoko buvusį pasaulio rekordą. 

Video nuoroda https://twitter.com/ShayneCurrieNZH/status/1421815642643058688?ref_src=twsrc%5Etfw

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos