Pasaulio lengvosios atletikos jaunimo čempionato starte – puikūs lietuvių pasirodymai © World Athletics nuotr.

Šiandien startavo pasaulio lengvosios atletikos jaunimo čempionatas, amžiaus grupėje iki 20 metų. 

Šiame čempionate pasirodys ir 6 lietuviai, o 3 iš jų startavo jau pirmąją dieną. Iš viso šis čempionatas vyks 5 dienas, o jis taip pat buvo nukeltas iš praeitų metų į šiuos ir vyksta Kenijoje, Nairobio mieste. 

Šiandien iš lietuvių startavo Atėnė Šližėvičiūtė (septynkovė), Andrė Ožechauskaitė (100m bėgimas) ir Marius Rudzevičius (ieties metimas). Visi jie pirmąją dieną sėkmingai pasirodė. 

Andrė Ožechauskaitė pateko į pusfinalį, kvalifikacijos bėgime atbėgus 4-oje vietoje, 100m nubėgus per 11.88 s. Pusfinalio bėgime lietuvė užėmė 6-ąją vietą ir viso turnyre užėmė 14-ąją vietą. 

Tuo tarpu, septynkovininkė Atėnė Šliževičiūtė šiandien įvykdė keturias rungtis (100m bėgimas su barjerais, šuolis į aukštį, rutūlio stumimas, 200m bėgimas) ir po pirmos dienos užima aukštą 5-ą vietą. Visose rungtyse ji buvo arti savo asmeninio rekordo, o geriausiai pasirodė šuolio į aukštį rungtyje, kur pasidalino 1-ąją vietą su kitomis varžovėmis ir sugebėjo peršokti kartelę, iškeltą į 178 cm. aukštį. 

Ieties metikas, Marius Rudzevičius (60.48 – x – 67.51) paskutiniu metimu sugebėjo patekti į finalą, kai ietį numetė 67.51 m. Toks rezultatas nors ir yra toli nuo Mariaus asmeninio rekordo (per 4 metrus), tačiau jo užteko ir Marius su 11-u rezultatu pateko į pasaulio jaunimo čempionato finalą. 

Šis čempionatas yra pats prestižiškiausias iš visų lengvosios atletikos jaunimo čempionatų, o iš lietuvių taip pat matysime jame ir Gabiją Klimukaitę (100m bėgimas su barjerais), Lukreciją Sabaitytę (200m bėgimas) bei didžiąją Lietuvos lengvosios atletikos viltį Mykolą Alekną (disko metimas). 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos