Pirmąją dieną komandiniame čempionate sužibėjo M. Morauskaitė bei L. Jasiūnaitė © Pixabay nuotr.

Pirmoji diena Lietuvos rinktinei Europos komandiniame čempionate, kuris vyksta Bulgarijoje, Stara Zagoros mieste, nebuvo itin sėkminga, tačiau gerų ir džiuginančių pasirodymų vis tiek buvo. 

Tikrai gerai pasirodė Modesta Morauskaitė, kuri 400m. begime su barjerais pasiekė 56,28 sek. rezultatą, pasiekė ketvirtą rezultatą Lietuvos istorije, pasiekė savo geriausią asmeninį rezultatą bei toliau siekia bilieto į Tokijo olimpines žaidynes, šįkart tik šiek tiek kitoje rungtyje, nes ji labiau mėgsta 400m. be barjerų. 

Taip pat sėkmingai pasirodė ir toliau į Tokiją pretenduojanti ieties metikė Liveta Jasiūnaitė. 2018 metų Europos čempionato bronzos medalininkė komandiniame čempionate be konkurencijos iškovojo pirmą vietą bei pagerino savo geriausią sezono rezultatą, ietį numetus - 61.18 m. 

Pergales iškovojo ir Simas Bertašius(1500m) su Agne Šerkšniene(400m). Prizines vietas užėmė Adrijus Glebauskas(2 vieta - šuolis į aukštį) bei Greta Karinauskaitė (2 vieta, 3000m. kliūtinis), kuri daugiau nei 20 sekundžių pagerino savo asmeninį rekordą bei Lietuvos U23 amžiaus grupės rekordą. 

Po pirmos dienos kol kas Lietuvos rinktinė dalinasi tik 5-6 vietomis su Bulgarija ir norėtųsi rinktinei patekti į aukštesnę lygą, bet tam reikės užimti trečią vietą, o rytoj lemiamą dieną varžysis tokie atletai, kaip A. Palšytė, G. Truskauskas, A. Gudžius, E. Matusevičius, tad šansų yra. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos