Prieš Europos komandinį čempionatą puikius rezultatus parodė S. Bertašius su G. Truskausku © Alfredo Pliadžio nuotr.

Europos komandinis vyks jau birželio 19-20 dienomis, kur ne vienam Lietuvos lengvaatletčiui bus itin svarbus startas. Tarp jų ir Simas Bertašius su Gediminu Truskausku, kurie ir antradienį Kladne, Čekijoje vykusiose varžybose pademonstravo puikius rezultatus bei susirinko naudingus taškus link Tokijo olimpinių žaidynių. 

1500m. bėgimą laimėjo Simas Bertašius bei pademonstravo 3,37.97 rezultatą. Tai buvo antras geriausias Lietuvos rezultatas istorijoje, taip pat ir Simo antras geriausias rezultatas. Šis pasirodymas lietuviui atnešė 1194 svarbius taškus link Tokijo olimpiados, link 1185 vidurkio, kuris garantuotų startą Japonijoje, jau nedaug liko. 

Tuo tarpu 200m. sprintą laimėjo Gediminas Truskauskas, kuris pergalę pasiekė su 20,53 sek. rezultatu. Tai buvo per 0,05 sek nuo jo paties Lietuvos rekordo, o toks pasirodymas atnešė 1198 taškų, o šiuo metu reikia 1160 vidurkio, kad užsitikrint bilietą į Tokiją. Lietuvis kol kas tokio vidurkio neturi. 

Dabar kitos artimiausios varžybos iki paskutinės kvalifikacijos į Tokiją - Europos komandinis čempionatas, Lietuvos čempionatas bei „Cosma“ taurės varžybos, po kurių paaiškės visi Lietuvos lengvaatletčiai, kurie dalyvaus Tokijo olimpinėse žaidynėse. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos