Staigmena: 4x100 m vyrų estafetėje triumfavo Italija (VIDEO) © AP nuotr.

Italijos geri metai ir toliau tęsiasi. 4x100 m estafetėje triumfavo būtent Italijos ketvertas, kuris aplenkė tiek Jamaiką, tiek Kanadą, tiek Didžiosios Britanijos rinktinę. 

Italijos ketvertukas pagerino savo nacionalinį rekordą – pademonstravo 37.50 s rezultatą. Už šią Europos valstybę šioje estafetėje bėgo Lorenzo Patta, 100 m olimpinis čempionas Marcellis Jacobsas, Fostine'as Desalu, o paskutinį ir lemiamą sprintą atliko Filippo Tortu. 

Iš viso Italija iškovojo net ketvirtą savo aukso medalį lengvojoje atletikoje šiose olimpinėse žaidynėse. Šiais metais jie taip laimėjo ir Euroviziją bei Europos futbolo čempionatą. 

Sidabro medalius pasidalino Didžioji Britanija, kurią tik per paskutinius metrus dramatiškai aplenkė Italija. Didžiajai Britanijai atstovavo Chijindu Ujah, Zharnelis Hughesas, Lietuvos lengvaatletės Dovilės Kilty vyras Richardas Kilty bei Nethaneelis Mitchellas–Blake'as. 

Bronzą iškovojo Kanada, kuriai padėjo ir Andre de Grasse, kuris iškovojo jau trečią savo medalį šiose olimpinėse žaidynėse. Jamaika sensacingai liko tik penkta su legenda Yohanu Blake'u. 

Moterų 4x100 m estafetėje triumfavo Jamaikos rinktinė, kuriai padėjo visos ryškiausios žvaigždės – Elaine Thompson, Shelly Ann Fraser–Pryce, Shericka Jackson bei Briana Williams. Jų rezultatas antras geriausias per visą šios rungties istoriją – 41.02 s. Sidabrą pasidabino JAV moterų rinktine, bronzą – Didžiosios Britanijos moterys. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos