Tris iš pirmųjų Deimantinės Lygos titulų iškovojo europiečiai, įskaitant ir puikų pasirodymą surengusią M. Lasitskene © World Athletics nuotr.

Trečiadienio vakarą Šveicarijoje, Ziuriche buvo išdalinti pirmi Deimantinės lengvosios atletikos Lygos apdovanojimai. Iš viso vyko 7 rungtys, iš kurių trijose triumfavo europiečiai. 

Šuolio į tolį rungtyje tarp moterų triumfavo Serbijos veteranė Ivana Španovič, kuri savo geriausiu bandymu nušoko 6.96 m. Antrąją vietą užėmusi švedė Khadi Sagnia nuo nugalėtojos atsiliko per 13 centimetrų. Tuo tarpu, olimpinė čempionė Malaika Mihambo liko vos penktoje vietoje. 

Rutulio stūmime dar vieną neblogą rezultatą pademonstravo Ryanas Crouseris, kuris rutulį nustumė 22.67 m ir taipogi triumfavo Deimantinės lygos finaliniame etape. Antrą vietą užėmė dar vienas amerikietis, Joe Kovacsas, o trečią čekas Arminas Sinančevičius, už nugaros palikęs olimpinį prizininką Tomasa Walshą. 

Geriausias vakaro pasirodymas buvo Marijos Lasitskenes, kuri pademonstravo geriausią planetos sezono rezultatą, nušokdama į aukštį 2.05m. ir taip prideda Deimantinės Lygos titulą prie olimpinio aukso medalio. Nicola McDermott bei Yaroslava Mahuchikh taip pat šoko virš 2 metrų, tačiau pergalės neiškovojo. 

O vyrų šuolyje į tolį gan netikėtai triumfavo švedas Thobias Montleris, kuris amerikietį Steffin McCarterį aplenkė trim centimetrais ir užfiksavo 8.17 m. rezultatą. 

Kitose rungtyse triumfavo Berihu Aregawi (vyrų 5000m bėgimas), Maggie Ewen(moterų rutulio stūmimas) bei Francine Nyonsaba (moterų 5000m bėgimas). 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos