Įkvepianti istorija: Australijos šuolininkė į aukštį laimėjo sidabrą ir įvykdė savo svajonę, kurią sugalvojo būdama 9-erių © Valery Sharifulin/TASS nuotr.

Moterų šuolio į aukštį finale lietuviško akcento, Airinės Palšytės nepamatėme, tačiau šios varžybos buvo tikrai įdomios ir nenuvylė. 

Pats varžybų standartas buvo labai aukštas. Norint iškovoti bronzos medalį, reikėjo šokti bent jau 2 metrus, ką padarė ukrainietė Yaroslava Mahuchikh. 

Tuo tarpu, auksą iškovojo Rusijos olimpinio komiteto atstovė Marija Lasitskene, o sidabrą australė Nicola McDermott, kuri šoko 2.02 m ir pagerino nacionalinį rekordą. 

McDermott istorija išvis yra ypatinga. Ji dar 2005 metais, būdama 9-erių metų parašė poemą savo dienorašyje apie savo olimpinę svajonę ir kaip ji svajoja patekti į olimpiadą ir ten varžytis tarp šuolininkių į aukštį.

Taip pat ši australė yra ypatinga tuom, kad po kiekvieno šuolio ji savo užrašų knygutėje vertina kiekvieną savo šuolio aspektą balais (pakylimas, įsibegėjimas), nuo 1 iki 10, o kitame šuolyje bando pagerinti aspektus, kurie anksčiau nepasisekė. 

Mielas, dienorašti. Jai pavyko. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos