Paskutinę Tokijo olimpinių žaidynių dieną medalių lentelėje JAV aplenkė Kiniją © PIERRE EMMANUEL DELETREE /SIPA nuotr.

Paskutinę Tokijo olimpinių žaidynių dieną įvyko permainos medalių lentelės viršūnėje. 

JAV olimpinė delegacija aplenkė Kinijos olimpinę delegaciją. Pasibaigus žaidynėm, amerikiečiai turi daugiausiai medalių, tarp jų 39 aukso apdovanojimus, 41 sidabrą ir 33 bronzos apdovanojimus. 

Kinija, tuo tarpu, olimpiadą baigė su 38 aukso medaliais, 32 sidabro medaliais ir 18 bronzos apdovanojimų. 

Paskutinį kartą tokia intriga medalių lentelės viršūnėje buvo dar 1912 metų Stokholmo olimpinėse žaidynėse, kai dėl pirmos vietos konkuravo JAV su Švedija, bet galiausiai triumfavo amerikiečiai. 

JAV paskutinę dieną triumfavo moterų krepšinio finale, moterų tinklinio finale, o moterų dviračiu treko omniumo varžybose triumfavo amerikietė Jennifer Valente. 

Toliau šios olimpiados medalių lentelėje seka Tokijo olimpinių žaidynių šeimininkai Japonija, Didžioji Britanija, Rusijos olimpinis komitetas ir Australija. 

O net keturios valstybės baigė olimpiadą su 10 aukso medalių, tačiau geriausiai iš šių valstybių pasirodė, kadangi taip pat iškovojo daugiausiai ir sidabro bei bronzos medalių. 

Keturios valstybės olimpiadą baigė ir su 7 aukso medaliais, o 17 vietą užėmė Lenkija su 4 aukso medaliais, 5 sidabro medaliais ir 5 bronzom. 

Latvija su Estija baigė toje pačioje vietoje, 59-oje vietoje su vienu aukso medaliu ir viena bronza, o Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse užėmė 77-ą vietą. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos