Rimti kaltinimai: korėjietis apkaltino tarptautinį olimpinį komitetą, kad jo šaudymo rungtyje triumfavo teroristas © AP nuotr.

Tokijo olimpinėse žaidynėse netrūksta ir skandalų. 

Pietų Korėjos šaulys Jin Jongas-oh apkaltino tarptautinį olimpinį kometitą, kad jo rungties triumfavęs iranietis Javadas Foroughi, kuris yra Irano Islamo Revoliucinio Korpuso Sargybinių narys, yra teroristas. 

Javadas Foroughi iškovojo aukso medalį 10m šaudyme oriniu šautuvu. Tuo tarpu, pietų korėjietis šioje rungtyje yra triumfavęs Londono vykusiose olimpinėse žaidynėse, o Pekine iškovojo sidabrą Jongas-oh. 

Pietų korėjiečių dienraščiui „The Korea Times“ korėjietis liejo tulžį: „Kaip gali teroristas laimėti pirmą vietą (olimpiadoje)? Tai yra pats absurdiškiausias ir kvailiausias dalykas.“

Dar prieš šiuos korėjiečio žodžius, Irano žmonių teisių atletikos organizacija išleido tokį pareiškimą: „Skirti olimpinio aukso apdovanojimą Irano šauliui Javadui Foroughi skaitome, kaip tragedija ne tik Irano sportui, bet ir tarptautinei bendruomenei bei tarptautiniam olimpiniam komitetui. 41–erių Foroughi yra dabartinis ir ilgalaikis teroristinės organizacijos narys.

Norime, kad tarptautinis olimpinis komitetas pradėtų tyrimą ir atimtų bet kokį medalį, kol tyrimas nepasibaigė ir nėra aiškių rezultatų“, - teigiama Irano žmonių teisių atletikos organizacijos išleistame pranešime. 

Kiek anksčiau Javadas Foroughi teigė, jog 2013–2015 metai dirbo slaugu Sirijoje, o laimėdamas medalį ant nugalėtojų pakylos Tokijuje padarė ir kariuomenės pasisveikinimo gestą. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos