Rugpjūčio 1 diena: vienintelio lietuvio-imtynininko startas, vyrų 100 m finalas bei krepšinio grupių etapo pabaiga © K. Štreimikio/LTOK nuotr.

Tokijo olimpinių žaidynių pusiaukelė jau čia pat. Rytoj bus rugpjūčio pirma diena ir iki olimpinių žaidynių pabaigos beliks 8 dienos.

Rytoj startuos tik vienas lietuvis, Mantas Knystautas, kuris specializuojasi graikų–romėnų imtynėse. Jo pirmas varžovas bus itin stiprus, turkas Riza Kayaalpas. 

Svorio kategorijoje iki 130kg kovojantis Mantas nusiteikęs labai rimtai šiai kovai, tačiau optimistiškai. Tačiau jo varžovas labai, labai tituluotas. Jis yra iškovojęs jau du olimpinius medalius, Rio olimpinėse – sidabrą, Londone – bronzą. Taip pat turkas yra net keturis kart pasaulio čempionas bei devynis kartus Europos čempionas. 

Lietuvio tikslas šioje olimpiadoje – penketukas. O rytoj jis net pralaimėjęs pirmą dvikovą, gali sulaukti paguodos kovų dėl bronzos medalio, pagal graikų ir romėnų imtynių varžybų specializaciją. 

Taip pat rytoj užsibaigs olimpinio krepšinio turnyro grupių etapas. Ten Argentina su Japonija kovos dėl bilieto į ketvirtfinalį, o Ispanija su Slovėnija dėl pirmos vietos grupėje ir dėl pirmo burtų krepšelio. Lengvojoje atletikoje, tuo tarpu, vyks vyrų 100m finalas, kas yra vienas iš laukiamiausių visų olimpinių žaidynių įvykių. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos