TOP10: geriausi lietuvių pasirodymai Tokijo olimpinėse žaidynėse © REUTERS nuotr.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės, kurios vyko liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis, oficialiai baigėsi. 

Lietuvai tai toli gražu nebuvo pačios geriausios olimpinės žaidynės, tačiau bent vieną medalį pavyko iškovoti Lietuvos sportininkams – į Lietuvą sidabro medalį parvežė Laura Asadauskaitė–Zadneprovskienė, kurį išplėšė paskutinę penkiakovės dieną. 

Paskutinį kartą Lietuvai tik vieną medalį pavyko iškovoti tik 1996 metais, kai vyko Atlantos olimpinės žaidynės. Tuomet bronzą laimėjo vyrų krepšinio rinktinė. O šiais metais su vienu sidabro medaliu Lietuva medalių lentelėje liko 77-oje vietoje. 

Kita vertus, gerų pasirodymų tikrai buvo ir be Lauros Asadauskaitės sidabro medalio. Sportnews.lt pristato jums 10 geriausių Lietuvos sportininkų pasirodymų šioje olimpiadoje:

  1. Laura Asadauskaitė–Zadneprovskienė – 2 vieta penkiakovėje, sidabro medalis. Nėra daug ką ir pasakyt apie šį pasirodymą. Dar prieš olimpiadą Laura patyrė šonkaulių lūžį, tačiau tai jos nesustabdė. Galima paminėt ir tai, jog prieš lemiamą šaudymo-bėgimo kombinuotą rungtį penkiakovėje lietuvė buvo vos 13-a, tačiau stipriausia jos rungtis nenuvylė ir jai pavyko iškovoti sidabro medalį ir tapti olimpine vicečempione. Tai jau antras jos medalis olimpinėse žaidynėse, o po visko Laura sakė, kad tai visos Lietuvos medalis. 
  2. Milda Valčiukaitė su Donata Karaliene – 4 vieta, akademinis irklavimas, porinė valtis. Mildai su Donatai nedaug trūko, kad ir jos iškovotų savo antrąjį olimpinį medalį, tačiau visgi pritrūko. Tačiau 4 vieta vis tiek yra geras pasirodymas ir geras pasiekimas. O ypatingai šioje olimpiadoje, kur tai buvo antras geriausias pasirodymas iš visų lietuvių, pagal užimtą vietą. 
  3. Simona Krupeckaitė su Migle Marozaite – 5 vieta moterų komandiniame sprinte, dviračių trekas. Nors Simonos Krupeckaitės visa karjera yra labai tituluota, tačiau ši 5 vieta yra vienas iš geriausių jos pasirodymų per visas olimpines žaidynės, kurios, reikia paminėti, Simonai jau buvo 5-osios ir galimai paskutinės. Miglei olimpinėse žaidynėse tai buvo debiutas ir 5 vieta tikrai galima džiaugtis. Šioje rungtyje treko dviratininkės aplenkė 3 varžoves ir padarė praktiškai maksimumą. 
  4. Mindaugas Griškonis – 6 vieta, akademinis irklavimas, vienvietė valtis. Tai buvo geriausias Mindaugo pasirodymas olimpinėse žaidynėse vienvietieje valtyje ir tai buvo jau 4-a lietuvio olimpiada. Tiesa, prieš 5 metus jis kartu su Sauliumi Ritter iškovojo sidabro medalį dvivietėje valtyje. Tačiau ši 6-a Mindaugo vieta yra tikrai geras pasirodymas ir po tokio pasirodymi jis turi būti laimingas. 
  5. Andrius Gudžius – 6 vieta, disko metimas. Deja, bet Andrius šioje olimpiadoje užėmė tik 6 vietą, nors visa Lietuva iš kauniečio šiose olimpinėse žaidynėse tikėjosi daugiau. Aišku, tai vis tiek yra neblogas pasirodymas, kadangi prieš 5 metus Andrius liko 12-as, o šiose olimpinėse žaidynėse jau buvo tarp visiško disko metikų elito ir užėmė tikrai aukštą vietą. 
  6. Liveta Jasiūnaitė – 7 vieta, ieties metimas. Toks Livetos pasirodymas yra tikrai puikus. 2018 metais iš Rokiškio kilusi sportininkė tapo Europos čempionato prizininkė, tuomet laimėjus bronzos apdovanojimą. O ši 7 vieta turėtų prilygti pasirodymui Europos čempionate, kadangi patekti tarp geriausių aštuonių ieties metikų pasaulyje yra labai, labai rimtas pasiekimas. 
  7. Gintarė Venčkauskaitė – 7 vieta, šiuolaikinė penkiakovė. Toks Gintarės pasirodymas buvo gan nepelnytai pamirštas ir užgoštas Lauros Asadauskaitės sidabro medalio. Šis Gintarės rezultatas yra tikrai, tikrai geras ir duodantis vilties, kad po 3 metų Paryžiuje gali būti dar geriau, pagerinus fechtavimo ir plaukimo rungtis, kadangi bėgimo-šaudymo rungtyje lietuvė pasirodė puikiai, o dar šiais metais ji pagerino pasaulio rekordą šioje rungtyje, tad potencialo yra. Beje, prieš 9 metus ji debiutavo Londono olimpinėse žaidynėse būdama vos 19-os metų ir tuomet sakė, kad nelabai buvo tam pasiruošus, bet matom, kad po 9 metų atrodo viskas daug, daug geriau. 
  8. Danas Rapšys – 8 vieta, 200m plaukimas laisvuoju stiliumi. Nors iš Dano, kaip ir iš Andriaus Gudžiaus, visa Lietuva šioje olimpiadoje tikėjosi daugiau, tačiau panevėžietis užėmė vos 8 vietą 200m laisvuoju stiliumi plaukimo finale. Tiesa, lietuvis po tokio pasirodymo pats nesikrimto, o finale buvo demonstruojami tiesiog fantastiški laikai, geriausi nuo 2008 metų ir Danas tiesiog šiuo metu nebuvo tam pasiruošęs. Dano nusiteikimas rodo, jog 8 vieta pasaulyje tikrai nėra blogas pasiekimas ir belieka tikėtis, kad po 3 metų Paryžiuje Danas pagaliau pasidabins tą olimpinį medalį. 
  9. Mindaugas Maldonis – 10 vieta, 200m kanojų sprintas. 30-mečio kanojininko debiutas olimpinėse žaidynėse neprisvilo, tai drąsiai galima pasakyt. Lietuvis užtikrintai pateko į pusfinalį, kur jam nepasisekė, tačiau galutinė 10-a vieta yra tikrai puikus rezultatas.
  10. Kotryna Teterevkova – 14 vieta, 100m krūtine plaukimas bei Justinas Kinderis – 18 vieta, šiuolaikinė penkiakovė. 10-ą vietą dalinasi du lietuviai, kurių pasirodymai turėtų įkvėpti. Kotrynos rezultatas rodo, jog artimiausiu metu Lietuva gali turėti dar vieną elitinį plaukimo atstovą. Ji pagerino savo asmeninį rezultatą pačioje aukščiausioje scenoje, kas visada yra labai geras dalykas sportininkams, o ir aplenkė ne vieną gerą plaukikę. Justino Kinderio pasirodymas taip pat buvo geras, neskaitant jojimo su žirgais. Pats panevėžietis po visko sakė, kad niekada gyvenime taip gerai nesifechtavo ir užsiminė, kad, jeigu ne žirgas, tai galbūt į Lietuvą penkiakovininkas būtų atvežęs ir medalį. Apmaudu, tačiau akivaizdu ir tai, jog į olimpiadą Justinas atėjo geriausios formos. Tiesa, 34-erių sportininkas po visko pasėjo ir abejonę, ar jis dalyvaus Paryžiaus olimpiadoje. Kol kas akivaizdu, kad Justinas dar parako turi, bet sprendimą dėl tolimesnės karjeros padarys tik jis. 
Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos