B. Pilato: „Iš tikro tikėjausi, kad Meilutytė pagerins pasaulio rekordą“ © PA Images nuotr.

Šeštadienio vakarą Melburne (Australija) vykstančiame pasaulio čempionate trumpajame (25 m) baseine Rūta Meilutytė pagerino pasaulio rekordą 50 m krūtine plaukimo rungtyje.

Pusfinalio plaukime 50 m distanciją 25-erių lietuvė nuplaukė per 28.37 sek. ir pagerino 4 metus Alia Atkinson priklausiusį rekordą.

6-ąją vietą pusfinalyje užėmė pasaulio rekordininkė olimpiniame (50 m) baseine Benedetta Pilato (nuotraukoje – iš kairės, Europos čempionato nuotrauka). 

Po pusfinalio jauna italė teigė, kad tikėjosi, jog Meilutytė anksčiau ar vėliau pagerins pasaulio rekordą, bei vylėsi, kad jai pačiai pavyks iškovoti medalį rytojaus finale.  

Paklausta apie Rūtos Meilutytės pasaulio rekordą, B. Pilato atsakė: „Iš tikro tikėjausi to. Jau pasaulio taurėje ji plaukė labai arti rekordo ir jau buvo anksčiau parodžiusi, kad gali gerinti rekordus.

„Rūta Meilutytė yra tikra čempionė ir dabar jau net matau, kad mano pasaulio rekordas (29.30 sek.) olimpiniame baseine yra rizikos zonoje. Nesu pačios geriausios formos, tačiau net ir būnant geros formos tokio laiko neparodyčiau“, – sakė 17-metė italė. 

Pasaulio rekordininkė olimpiniame baseine taip pat pakomentavo savo galimybes rytojaus finale.

„Esu laiminga, kadangi parodžiau tokį laiką, kokį esu parodžiusi ir būdama geroje formoje. Rytoj stengsiuosi nepakartoti tų pačių klaidų, kurias padariau šį rytą.

„Dabar taikysiuos į medalį. Bus sudėtinga, tačiau 50 metrų distancijoje visko gali įvykti“, – teigė B. Pilato. 

Šios rungties finalas vyks 10.49 val. Lietuvos laiku sekmadienį. Pasaulio čempionatą tiesiogiai transliuoja LRT televizija. 

Straipsnio įvertinimas: 7 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos