Baigėsi Europos plaukimo čempionatas: kuom galima pasidžiaugt? © Unsplash nuotr.

Vakar vakare baigėsi Europos plaukimo čempionatas 50 ilgio baseine, kuris vyko gegužės 17-23 dienomis, Budapešte, Vengrijoje. 

Jame lietuviai iškovojo vieną apdovanojimą, bronzos medalį, kurį 400m. laisvu stiliumi plaukimo finale nuskynė Danas Rapšys. Tuom, žinoma, galima ir reikia pasidžiaugt ir tai jau yra ketvirtas Europos čempionatas 50m baseine iš eilės, kuriame Lietuvą iškovoja bent vieną medalį. 

Simonas Bilis ir Deividas Margevičius, kurie vis dar puoselėja viltis patekt į Olimpines žaidynes, šiek tiek nuvylė, nepateko nei į vieną pusfinalį bet dar, matyt, vyrukai nėra formoje ir kol kas jų šansų patekt į OŽ dar negalima nurašyt. 

Į vieną pusfinalį, plaukiant 200m. nugara, pateko Ugne Mažutaitytė, kuri irgi vis dar turi vilčių patekti į Tokiją, o pusfinalis yra neblogas pasiekimas ir tai motyvuot lietuvę tikrai turėtų. 

Taip pat galima pasidžiaugt ir plaukikais krūtine. Kotryna Teterevkova pagerino du asmeninius rekordus, 100m ir 200m nuotoliuose bei irgi dar savo šansų patekt į OŽ nenurašo ir to privalo nedaryti, ji ten dar gali būti. 

Tuo tarpu, Andrius Šidlauskas įvykdė olimpinį normatyvą 200m. plaukimo krūtine rungtyje, o Giedriui Titeniui tam pačiam nuotolyje ne tiek ir daug trūksta, 0.8 sekundės, tad šansų yra, juolab žinant, kad Giedrius tokį nuotolį plaukti tikrai moka. 

Na, o 100m. krūtine abu vyrai olimpinius normatyvus jau turi, o Šidlauskas šiame Europos čempionate ir finale plaukė, kur užėmė 6 vietą. 

Iš esmės Europos čempionatas buvo neblogas, bet dar būtų gerai sulaukti ir kitų olimpinių normatyvų, kad olimpinis sezonos Lietuvos plaukimui būtų dar geresnis. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos