Į Tokijo olimpines žaidynes bilietą turėtų gauti K. Teterevkova © Manto Daškevičiaus nuotr.

Tokijo olimpinėse žaidynėse Lietuvos plaukikų gretos prasiplės. 

Skelbiama, jog Lietuvos plaukimo federacija sulaukė žinių, jog tos valstybės, kurių nei vienam plaukikui vyrui arba plaukikei moteriai nepavyko įvykdyti olimpinių „A“ (OQT) ir (ar) „B“ (OQT) normatyvų, galės į olimpines žaidynes deleguoti atitinkamai po vieną aukščiausią reitingą šalyje turintį plaukiką ar plaukikę.

Šiuo metu, pagal FINA reitingą, iš Lietuvos moterų geriausią reitingą turi Kotryna Teterevkova su 865 taškais, o Ugnė Mažutaitytė turi 824 taškus. 

Penkis plaukikus Lietuvos plaukimo federacija į Tokiją tikrai siųs, o prie jų turėtų prisidėti ir Kotryna Teterevkova, kuri turėtų plaukti 200m krūtine. 

Beje, labai svarbios varžybos Lietuvos plaukikams lauks Romoje birželio 25-27 dienomis „Setter Colli“, kur bus paskutinis šansas įvykdyti olimpinį normatyvą. 

O neseniai buvo paskelbti ir 11 jaunučių, kurie varžysis Europos jaunimo plaukimo čempionate, toje pačioje Romoje liepos 6-11 dienomis. 

11 jaunučių - Smiltė Plytnykaitė, Sylvia Statkevicius, Marija Romanovskaja, Patricija Geriksonaitė, Patricija Kondraškaitė, Erika Pašakinskaitė, Radvilė Kerševičiūtė, Aleksas Savickas, Tomas Navikonis, Rokas Jazdauskas ir Arnas Čereška.
Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos