Pasaulio čempionatą vyrų estafetė baigė septinti, K. Teterevkova – vienuolikta © REUTERS nuotr.

Vakar pirmajame karjeroje pasaulio plaukimo čempionato finale plaukusiai Kotrynai Teterevkovai šįryt trūko nedaug, kad pakartotų šį pasiekimą.

Moterų 200 m plaukimo krūtine atrankoje Lietuvos plaukikė užfiksavo 2 min. 22,11 sek. rezultatą ir bendroje įskaitoje tarp 34 dalyvių užėmė aukštą 11 vietą. Savo plaukime 19-metė vilnietė finišavo trečia, o iki geriausiųjų aštuntuko jai pritrūko tik 0,52 sek.

Patekimą į finalą garantavo 2 min. 21,59 sek. laikas. K. Teterevkova šiame sezone yra plaukusi ir greičiau – Lietuvos rekordą šiemet užfiksavusi plaukikė su geriausiu asmeniniu pasiekimu (2 min. 20,94 sek.) rytinėje kvalifikacijoje būtų užėmusi 5 vietą.

Atrankoje greičiausia buvo Rusijos plaukimo federacijos atstovė Jevgenija Čikunova. Jos laikas šįryt buvo 2 min. 19,56 sek.

Lietuvos vyrų komanda antradienį pateko į trečią iš eilės estafetės finalą. Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Simonas Bilis antrajame atrankos plaukime finišavo treti (3 min. 29,18 sek.), į priekį praleidę tik Italijos (3 min. 25,58 sek.) ir JAV (3 min. 25,97 sek.) komandas.

Galutinėje rikiuotėje lietuvių laikas buvo aštuntas. Į finalą nepateko Turkijos, Kinijos, Izraelio, Egipto, Pietų Korėjos, Honkongo ir Vietnamo komandos, o greičiausiai ryte plaukė Rusijos plaukimo federacijos ketvertas (3 min. 25,01 sek.).

Vyrų 4 x 100 m komb. būdu estafetes finale lietuviai finišavo aštunti (3 min. 28,95 sek.), bet prancūzo Antoine Viquerat klaida (per ankstyvas startas) diskvalifikavo Prancūzijos komandą ir mūsų sportininkams atiteko septintoji vieta.

Danas Rapšys etapą nugara įveikė per 51,91 sek., estafetę perėmęs Andrius Šidlauskas krūtine nuplaukė per 58,30 sek., D. Margevičius atkarpą peteliške įveikė per 50,90 sek., o S. Bilis estafetę užbaigė laisvuoju stiliumi per 47,84 sek.

Nugalėtojais tapo Italijos rinktinė, užfiksavusi čempionatų rekordą (3 min. 19,76 sek.). JAV plaukikai pelnė sidabrą (3 min. 20,50 sek.), o Rusijos plaukimo federacijos komandai atiteko bronzos medaliai (3 min. 20,65 sek.).

Lietuvos plaukikai Abu Dabyje iš viso plaukė dviejuose pusfinaliuose ir net šešiuose finaluose. Sidabro ir bronzos medalius Lietuvai iškovojo Danas Rapšys, moterų 100 m plaukimo krūtine finale plaukė Kotryna Teterevkova, o vyrų komanda (D. Rapšys, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Simonas Bilis) tris kartus plaukė estafečių finaluose tarp stipriausių pasaulio rinktinių. 

Lietuvos plaukimo komanda iš Abu Dabio į Vilnių sugrįš jau gruodžio 22 dieną, 19 val. 50 min.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos