Pasaulio plaukimo čempionate – T. Lukmino karjeros rekordas © European Aquatics nuotr.

Kataro mieste Dohoje tęsiasi „World Aquatics“ pasaulio plaukimo čempionatas. Vakar pirmąjį karjeroje šio čempionato medalį iškovojo Danas Rapšys, o šiandien rytinėse atrankose startavo būrys kitų Lietuvos plaukikų.

Trečiadienio varžybas pirmoji iš lietuvių atidarė 16-metė šiaulietė Patricija Geriksonaitė. Čempionato debiutantė savo atrankos plaukime finišavo šešta ir distanciją įveikė per 29,88 sek.

Bendroje įskaitoje lietuvė užėmė 36 vietą tarp 55 plaukikių ir į pusfinalį nepateko.

„Sakyčiau, ganėtinai neblogai. Gal minty turėjau šiek tiek geresnį rezultatą, bet atidaviau tą, ką galėjau geriausiai. Tikrai nenusivyliau savo pasirodymu, – po finišo sakė lietuvė. – Labai smagu matyti visas tas žvaigždes, tuos visus gerus plaukikus ir bent praplaukti, kad ne su jais kartu viename plaukime, bet tose pačiose varžybose. Prieš atvažiuodama į čempionatą tikėjausi, kad bus didesnis stresas plaukiant, bet, atrodo, kažkaip visai jo nėra. Didesnis stresas man yra Europos jaunimo arba pasaulio jaunimo varžybose.“

Tomas Lukminas vyrų 100 m laisvu stiliumi atrankoje užfiksavo 49,18 sek. rezultatą – tai naujas asmeninis karjeros rekordas. Iki šių varžybų greičiausiai 19-metis buvo plaukęs per 49,62 sek.

Savo kvalifikaciniame plaukime panevėžietis finišavo šeštas, o bendroje įskaitoje užėmė 23 vietą ir į pusfinalį nepateko. Lietuvį nuo pusfinalio 16-uko ribos skyrė tik 0,25 sek.

„Stengiausi finišuoti šiek tiek greičiau. Esu patenkintas karjeros rekordu, beveik pusę sekundės pasigerinau. Labai gerai. Jeigu taip ir toliau… Reikia nesustoti, tobulėti ir viskas, – sakė T. Lukminas. – Iki olimpinio normatyvo dar reikia padirbėti, bet nieko, su darbu tikrai pasiekiama.“

Iš viso atrankoje varžėsi 109 dalyviai. Su geriausiu rezultatu į pusfinalį pateko kinas Zhanle Pan (47,82 sek.).

Daniil Pancerevas vyrų 200 m plaukimo kompleksiniu būdu atrankoje parodė 2 min. 4,16 sek. rezultatą. Savo plaukime 19-metis klaipėdietis finišavo trečias.

Bendroje įskaitoje lietuvis užėmė 25 vietą ir į pusfinalį nepateko.

„Didelių tikslų dabar nekėliau, buvo įdomu pasižiūrėti, kaip galiu pasirodyti šioje rungtyje, nes kadangi dabar treniruojuosi JAV, buvo sunku adaptuotis, ten sunkesnės treniruotės, kur kas stipresnis intensyvumas, daugiau darbo sporto salėje. Man tiesiog vyksta adaptacija, nesakyčiau, kad neprogresuoju, vis tiek jaučiu tą progresą“, – pasirodymą įvertino D. Pancerevas.

Lietuvių pasirodymą trečiadienio varžybose užbaigė komandinė estafetė 4 x 100 m kompleksiniu būdu. Mūsiškiai laimėjo antrąjį kvalifikacinį plaukimą, užfiksavę 3 min. 51,99 sek.

Pirmame estafetės etape nugara plaukė Erikas Grigaitis, antrame – Rūta Meilutytė (krūtine), trečiame Andrius Šidlauskas (peteliške) ir laisvu stiliumi finišavo Smiltė Plytnykaitė.

Lietuviai buvo arti šalies rekordo (3 min. 51,85 sek.).

Bendroje įskaitoje Lietuvos komanda užėmė 15 vietą  ir į finalą nepateko. Greičiausi ryte buvo britai (3 min. 45,50 sek.).

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos