Pasaulio plaukimo čempionato startas: A. Šidlauskas pateko į pusfinalį © Reuters nuotr.

Katare (Dohoje) startavo pasaulio plaukimo čempionatas. 

Pirmasis iš lietuvių į Dohos baseiną šoko Danas Rapšys.

400 m laisvu stiliumi savajame atrankos plaukime jis finišavo devintas, kai distanciją įveikė per 3 min. 48,72 sek. ir į finalą nepateko. Bendroje 56-ių dalyvių įskaitoje lietuvis užėmė 20-ą vietą.

„Prieš startą jaučiausi visai neblogai, bet įšokus po pirmų 200 m jau supratau, kad labai sunku. Jaučiau, kad bus negerai. Neįsivaizduoju, sunku pasakyti, kodėl. Ne mano plaukimas buvo“, – iškart po finišo kalbėjo D. Rapšys.

Atrankoje greičiausiai šįryt plaukė australas Elijah Winningtonas, užfiksavęs 3 min. 44,37 sek. rezultatą.

Primename, kad lietuvis jau yra įvykdęs šios rungties olimpinį normatyvą. D. Rapšys čempionate dar plauks 200 m laisvu stiliumi, o taip pat ir komandinėje estafetėje 4 x 200 m laisvu stiliumi.

Andrius Šidlauskas pasirodymą čempionate pradėjo 100 m plaukimo krūtine rungtimi. Savo kvalifikaciniame plaukime lietuvis finišavo ketvirtas (59,84 sek.).

Bendroje įskaitoje A. Šidlauskas buvo 11-as tarp 74-ių sportininkų ir sėkmingai pateko į šios rungties pusfinalį, kuris numatytas 18.50 val. (Lietuvos laiku).

Moterų estafetėje 4 x 100 m laisvu stiliumi Lietuvos komandai atstovavo Rūta Meilutytė ir trys šio čempionato debiutantės – Sylvia Statkevičius, Patricija Geriksonaitė ir Smiltė Plytnykaitė.

Jos antrajame kvalifikaciniame plaukime finišavo septintos (3 min. 44,99 sek.) ir į finalą nepateko.

Bendroje įskaitoje lietuvės užėmė 11-ą vietą tarp 14-os komandų. Geriausią laiką atrankoje parodė australės (3 min. 38,33 min.).

LTU Swimming

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos