Paskutiniame šanse prieš Tokiją, Romoje varžybose lietuvos plaukikai normatyvų neįvykdė © Unsplash nuotr.

Birželio 25-27 dienomis vyko plaukimo varžybos Romoje „Sette Colli“, kuriose dalyvavo 7 lietuvos plaukikai, o tarp jų ir Deividas Margevičius, Simonas Bilis bei Kotryna Teterevkova, kurie tikėjosi įvykdyti olimpinius normatyvus. 

Deja, įvykdyti normatyvų nepasisekė, tačiau rezultatų buvo neblogų.

Aukščiausia vieta varžybose iš lietuvių užėmė Kotryna Teterevkova, kuri 200m. krūtine užėmė 5-ą vietą, distanciją nuplaukdama per 2min. 26,39 sek. 100m. nuotolyje lietuvė buvo septina, o 50m. aštunta. 

Simonui Biliui 100m. laisvojo stilio plaukime iki normatyvo įvykdymo pritrūko tik 0,55 sek. Distanciją jis nuplaukė per 49,12 sek ir užėmė 13 vietą iš 70-ies plaukikų. 

Deividas Margevičius savo pagrindinėje rungtyje, 100m. peteliške užėmė 21-ą vietą. Tuo tarpu, dvigubai trumpesnėje distancijoje lietuviui iki savo asmeninio rekordo pritrūko tik 0,24 sek. ir lietuvis užėmė 14-ą vietą. 

Iš kitų lietuvių pasirodymų galima paminėti ir Tomo Sungailos asmeninį rekordą, kurį jis pasiekė 200m. laisvojo stiliaus plaukime, distanciją nuplaukdamas per 1.50,25 min. 

Taigi, po šių varžybų jau beveik aišku, kad į Tokijo olimpines žaidynes keliaus lietuvi šeši plaukikai. Simonas Bilis su Deividu Margevičiumi padės komandinėje estafetėje. 

Tuo tarpu, kiti – Kotryna Teterevkova, Andrius Šidlauskas, Giedrius Titenis, Danas Rapšys – varžysis asmeniniuose plaukimuose. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos