Per dvi dienas Pasaulio taurėje D. Rapšys iškovojo du medalius ir pagerino asmeninį rekordą © K. Štrimeikio/LTOK nuotr.

Plaukikas Danas Rapšys naująjį sezoną pradėjo gerai. Panevėžietis per dvi dienas Pasaulio taurėje iškovojo aukso medalį (400 m laisvuoju stiliumi) ir pagerino asmeninį savo rekordą bei iškovojo sidabro medalį 200 m kompleksinio būdo plaukime. 

400m laisvuoju stiliumi finale distanciją D. Rapšys nuplaukė per 3 minutes ir 38.19 sekundes. Nors į finalą lietuvis pateko tik su šeštuoju rezultatu, tačiau finale savo varžovams šansų Danas nepaliko. 

200m kompleksinio būdo plaukimo finale Danas pagerino savo asmeninį rekordą, distanciją nuplaukdamas lygiai per 1 minutę ir 54 sekundes. Savo rekordą Lietuvos plaukimo viltis pagerino daugiau nei 3 sekundėm (prieš tai buvo 1:57.39).

Tuo tarpu, Andrius Šidlauskas taip pat dalyvauja šioje Pasaulio taurėje, kuri vyksta Vokietijoje, Berlyne. 50 m krūtine plaukime lietuvis pagerino savo asmeninį rekordą ir distanciją nuplaukė per 26.88 sek. 

100 m krūtine finale A. Šidlauskas distanciją nuplaukė per 58.42 sek. Tiek 50 m, tiek 100 m finale panevėžietis finišavo šeštas. 

Beje, šiandien tiek A. Šidlauskas, tiek D. Rapšys pateko į dar po vieną finalą ir vakare abu Lietuvos plaukikai varžysis dėl aukščiausių apdovanojimų. 

D. Rapšys varžysis 200 m laisvuoju stiliumi finale, o atrankoje jo rezultatas buvo 3-4-as (1:44.27). A. Šidlauskas į 200 m plaukimą krūtine finalą pateko su šeštu rezultatu (2:09.71). 

View this post on Instagram

A post shared by Danas Rapsys (@danas.rapsys)

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos