Plaukikų šėlsmas Eindhovene: Rapšys pagerino Lietuvos rekordą, Šeleikaitė su Šidlausku pateko į finalus © D. Rapšio nuotr.

Eindhovene, Nyderlanduose, vykstančiose „Eindhoven Qualification Meet“ plaukimo varžybose vyrų 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje nugalėtoju tapo Danas Rapšys (Šiaulių plaukimo centras „Delfinas“).

Lietuvos plaukikas distanciją įveikė rekordiniu tempu – per 48,55 sek. ir pasigerino ne tik karjeros rekordą (49,00 sek.), bet ir pranoko geriausią šalies vyrų pasiekimą, kuris nuo 2016 metų priklausė Simonui Biliui (48,64 sek.).

Į finalą lietuvis pateko tik septintu rezultatu (49,55 sek.), tačiau tai nesutrukdė finale aplenkti visus varžovus.

Primename, kad olimpinis (OQT) šios rungties normatyvas yra 48,34 sek., o D. Rapšys jau yra įvykdęs 200 ir 400 m plaukimo laisvu stiliumi normatyvus.

Tai jau antras trenerių Pauliaus Povilionio ir Inos Paipelienės auklėtinio auksas šiose varžybose. D. Rapšys taip pat nugalėjo ir vyrų 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Vakarinėje varžybų dalyje pasirodė ir Erikas Grigaitis (Blue Marlins). Jis vyrų 100 m plaukimo nugara B finale finišavo ketvirtas ir bendroje įskaitoje užėmė 12-ą vietą. Lietuvis nuotolį įveikė per 56,59 sek.

Rytoj vyrų 100 m plaukimo krūtine rungtyse startuos Andrius Šidlauskas ir Agnė Šeleikaitė.

Lietuvos plaukikai baigė pasirodymą „Eindhoven Qualification Meet“ plaukimo varžybose Nyderlanduose.

Vyrų 100 m plaukimo krūtine A finale sekmadienį varžėsi Andrius Šidlauskas (Šiaulių plaukimo centras „Delfinas“). Lietuvis distanciją įveikė per 59,88 sek. ir finišavo ketvirtas.

Nugalėtoju čia tapo Melvinas Imoudu (59,33 sek.) iš Vokietijos.

A. Šidlauskas siekia šios rungties olimpinio normatyvo, kuris yra 59,49 sek.

Lietuvio karjeros rekordas – 59,12 sek. – pasiektas dar 2017 metais, o šiemet jis greičiausiai plaukė pasaulio čempionate Dohoje – per 59,79 sek.

Moterų 100 m plaukimo krūtine A finale pasirodė Agnė Šeleikaitė (Kauno plaukimo mokykla). Bronzą perpus trumpesniame nuotolyje iškovojusi lietuvė 100 m nuotolį įveikė per 1 min. 11,48 sek. ir užėmė septintą vietą.

Finale greičiausia buvo pasaulio čempionė Tes Schouten (1 min. 6,15 sek.) iš Nyderlandų.

Asmeninis A. Šeleikaitės šios rungties rekordas – 1 min. 9,18 sek.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos