Plaukimo šimtmečio renginių startas – Klaipėdoje © Unsplash nuotr.

Asociacijos „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius antradienį lankėsi Klaipėdos Sportininkų namuose-muziejuje, kur kartu su Klaipėdos miesto meru Arvydu Vaitkumi ir Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšiene pristatė Lietuvos plaukimo šimtmečio renginių Klaipėdoje programą.

Pirmos oficialios plaukimo varžybos Lietuvoje buvo surengtos prieš šimtą metų, todėl šiemet šalies plaukimo bendruomenės laukia nemažai renginių, pažymėsiančių šią istorinę sukaktį. Vieni pirmųjų į kvietimą paminėti artėjantį plaukimo šimtmetį atsiliepė būtent klaipėdiečiai.

Klaipėdoje šia proga vyks nemažai plaukimo sporto varžybų, kilnojamų parodų, plenerų, planuojami pokalbių ciklai su garsiausiais uostamiesčio plaukikais, ketinama išleisti specialų leidinį apie Klaipėdos plaukimo krašto istoriją, surengti 100 medelių sodinimo akciją.

Birželio 15 dieną Klaipėdoje vyks Lietuvos plaukimo šimtmečiui dedikuotas renginys „Vilties plaukimas“. Šios tradicinės varžybos bus surengtos jau 11-ąjį kartą. Planuojama, kad čia dalyvaus per 300 dalyvių iš įvairių socialinių grupių, o pagrindinė varžybų misija – palaikyti ir solidarizuotis su onkologinėmis ligomis sergančiais žmonėmis.

„Visos asociacijos „LTU Aquatics“ vardu noriu padėkoti Klaipėdai, kuri pirmoji prisidėjo prie iniciatyvos paminėti Lietuvos plaukimo šimtmetį. Beje, jis sutampa ir su olimpinio judėjimo Lietuvoje šimtosiomis metinėmis. Simboliška, kad šie metai taip pat yra olimpiniai. Labai džiaugiuosi, kad Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vėl turėsime gausų būrį Lietuvos plaukikų. Daugelis jų už savo pasirengimą olimpiadai yra dėkingi Klaipėdai, – sakė Saulius Binevičius.

– Labai laukiame, kad prie Lietuvos olimpiečių prisijungtų ir tikri klaipėdiečiai, kaip kadaise Mindaugas Bružas ir Pavelas Suškovas. Lietuvos plaukimo rinktinėje pasaulio čempionatuose jau turime klaipėdiečių, kurie beldžiasi ir į olimpines duris. Tai pirmiausia Daniil Pancerevas ir Mantas Kaušpėdas. Visi supranta, kad elitiniai meistrai neatsiranda staiga. Tam reikia nuolatinio darbo ir pastangų. Todėl noriu pasidžiaugti ir padėkoti Klaipėdai už miesto indėlį ugdant plaukikus, aktyviai dalyvaujant antrokų mokymo plaukti programoje, po kurios daug vaikų lieka su plaukimu.“

Asociacija „LTU Aquatics“ labiausiai Lietuvos vandens sportui nusipelniusius asmenis apdovanos šimtmečio medaliais ir padėkomis, kurias įteiks tiek keliaujant po šalies savivaldybes, tiek ir svarbiausios šventės Kaune metu.

Didžioji plaukimo šimtmečio minėjimo šventė su pirmųjų Lietuvos plaukimo varžybų Nemune pakartojimu įvyks birželio 23 dieną Nemuno saloje, Kaune. Čia visą dieną vyks varžybos, sportininkų ir menininkų pasirodymai, linksma mugė ir Lietuvos vandens sportui nusipelniusių asmenybių apdovanojimai. Renginį vainikuos įspūdingas Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertas.

Paminėti Lietuvos plaukimo šimtmetį kuriamas kelių serijų dokumentinis filmas, kuriame bus galima išvysti daugybę istorinių kadrų. Kuriama ir speciali istorinių nuotraukų galerija, prie kurios gali prisidėti ir visi žmonės – kad ir kur jie būtų – Lietuvoje arba užsienyje.

Lietuvos plaukimo šimtmečio dalimi taps ir pirmąsyk mūsų šalyje surengtas Europos jaunimo plaukimo čempionatas. Taip pat jubiliejinis – 50-asis. Vilniuje liepos 2–7 dienomis Lazdynų baseine bus galima pamatyti būsimas Europos plaukimo žvaigždes.

Visas šimtmečio naujienas kviečiame sekti – 100.ltuaquatics.com

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos