Rytoj paaiškės visi Lietuvos lengvaatletčiai, kurie keliaus į Tokijo olimpiadą © Unsplash nuotr.

Po „Cosma“ taurės varžybų Vilniuje užsidarė olimpinė atranka, o rytoj paaiškės visi Lietuvos lengvaatletčiai, kurie pateks į Tokijo olimpines žaidynes. 

Savo bilietus jau turi užsitikrinę šeši Lietuvos lengvaatletčiai – Marius Žiūkas, Brigita Virbalytė, Artūras Mastianica(sportinis ėjimas), Diana Zagainova(trišuolis), Edis Matusevičius(ietis) bei Andrius Gudžius(diskas). 

Būtent pastarasis dalyvavo ir „Cosma“ taurės varžybose, kur diską numetė 67.02m. ir pasiekė tikrai neblogą rezultatą. Artimiausiomis savaitėmis lietuvis žada dalyvauti ir Deimantinės Lygos susitikimuose. 

Kalbant apie kandidatus į Tokiją, tai neblogus šansus turi Adrijus Glebauskas, kuris neseniai Lietuvos čempionate nušoko 2.29m ir susirinko reitingo taškus, o „Cosma“ taurėje jo rezultatas siekė 2.20m. 

Taip pat į Tokiją turėtų keliauti ir Airinė Palšytė, kuri savo forma gerina kas dieną, o Lietuvos čempionate šoko 1.93m. Deja, „Cosma“ varžybose Airinei pavyko peršokti tik 1.85m, tačiau tai pakenkt neturėtų ir durys lietuvei į Tokiją, ko gero, bus atvertos. 

Gan didelis ir atviras klausimas yra ties Ieva Zarankaite. Disko metikė pastaruoju metu pagerino ir savo asmeninį rekordą, varžybose Vilniuje metė virš 60 metrų(60.10), tad šansų ji turi ir būtų smagu, jei prasitęstu serija, kuomet dalyvauja Lietuvos disko metikės olimpiadoje. 

Na, o taip pat tarp kandidatų yra Agnė Šerkšnienė bei Liveta Jasiūnaitė, kurios, jei jokių stebuklų neįvyks, į Tokijo olimpines žaidynes taip pat važiuos. Ties Gediminu Truskausku ir Simu Bertašiumi jau yra didesni klaustukai, tačiau rytoj jau viskas aišku bus. Dovilė Kilty, deja, greičiausiai į Tokija nevažiuos. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos