N. Džokovičius triumfavo Vimbldone ir pavijo R. Federerį su R. Nadaliu © Dominykas Mugenis

Geriausias pasaulio tenisininkas įrodė savo pranašumą prieš visus Vimbldono turnyro dalyvius ir iškovojo dar vieną trofėjų. Serbas Novakas Džokovičius (ATP 1) po keturių setų kovos nugalėjo italą Mateo Berrettinį (ATP 9) ir savo kraitį papildė šeštuoju Vimbldono titulu. 

Galutinis susitikimo rezultatas 64-7, 6-4, 6-4, 6-3, o finalas truko 3 valandas ir 27 minutes. 

Pirmo seto pradžioje savo pranašumą sugebėjo įrodyti N. Džokovičius, kuris išsiveržė į priekį, tačiau italas nepasidavė ir išlygino rezultatą svarbiausiu momentu, o netrukus teko žaisti ir pratęsimą. Jame gerą žaidimo bangą pagavęs 9-as reitinge esantis žaidėjas pasirodė sėkmingiau ir laimėjo pirmą partiją. 

Tiesa, kituose likusiuose setuos nepavyko pakartoti tokios sėkmės ir kiekviename iš jų Serbijos atstovas sugebėjo tiek įgyti pranašumą bei jį išlaikyti iki pabaigos.

Mačo nugalėtojas atliko 5 padavimus be atsako ir suklydo 4 kartus, o tris klaidas padarė jau pirmame sete. Tuo tarpu Italijos tenisininkas net 16 kartų atliko ace'ą.

Už iškovotą titulą tenisininkas gavo 1,989,000 € ir 2000 reitingo taškų, o finalistas tenkinosi 1,053,000 € ir 1200 reitingo taškais. 

N. Džokovičius jau 3 kartą iš eilės triumfavo Londone vykstančiame didžiojo kirčio turnyre, o savo sąskaitoje jau turi 20 tokio tipo turnyrų trofėjų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos