TV3 atskleidė, kurios transliacijos buvo žiūrimiausios per Tokijo olimpines žaidynes © TV3 kanalų grupė

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės baigėsi jau prieš 10 dienų, o šias žaidynes Lietuvoje transliavo TV3 kanalų grupe. Transliacijos buvo rodomos per TV3 kanalą, TV6 kanalą, o taip pat ir per naujienų portalą tv3.lt. 

Po olimpinių žaidynių TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė ir pats kanalas atskleidė, kurios transliacijos buvo žiūrimiausios. Bendrai apie šią olimpiadą L. Blaževičiūtė kalbėjo taip: „„Portalo šuolis išsiskiria labiausiai, nes dėl ateinančių naujų technologijų ir pandemijos keičiasi vaizdo turinio vartojimo būdai – žmonės vis mieliau vartoja jį internetu, todėl tv3.lt dabar yra variklis. Bet solidžius rezultatus fiksavo ir kiti mūsų medijų kanalai. Sakyčiau taip: auksas atiteko tv3.lt, sidabras – TV6, o bronza – TV3

Daugiausiai žiūrovų prie televizoriaus ir kompiuterių ekranų pritraukdavo krepšinis, nors Lietuvos rinktinė šioje olimpiadoje ir nedalyvaudavo. Krepšinis vidutiniškai pritraukdavo viso po 253 tūkst. krepšinio sirgalių. Viso olimpinio turnyro metu krepšinį pasižiūrėjo beveik 700 tūkst. žiūrovų. Labiausiai žiūrovus sudomino Slovėnijos rinktinę, kurios rungtynės su Australija pritraukė daugiausiai televizijos žiūrovų, o Prancūzijos-Slovėnijos rungtynės labiausiai sudomino interneto vartotojus. 

„Nors mūsų komanda dėl medalio šiemet nekovojo, krepšinis vis tiek buvo pati populiariausia sporto šaka“, – teigė L. Blaževičiūtė ir pridėjo, kad bendrovės turimi duomenys rodo, jog susidomėjimas krepšinio sporto šaka auga nuolatos, ir vis daugiau lietuvių mielai žiūri ne tik tas rungtynes, kuriose dalyvauja mūsų rinktinė. 

Toliau pagal žiūrimumą sekė Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės triumfas ir iškovotas sidabro medalis. Šią transliaciją išvis pasižiūrėjo 237 tūkst. žiūrovų. 

Tuo tarpu, žaidynių atidarymo ceremoniją pasižiūrėjo 386 tūkst. gyventojų, uždarymo ceremonija246 tūkst. gyventojų. 

Antra populiariausia transliacija, neskaitant krepšinio, buvo Andriaus Gudžiaus disko metimo finalas, kuris pritraukė daugiau nei 221 tūkst. žiūrovų. Lengvosios atletikos sporto transliacijų peržiūros išsiskyrė labiausiai, mat po krepšinio, dėl šios sporto šakos įvairovės, lengvąją atletiką visų olimpinių žaidynių metu pasižiūrėjo 688 tūkst. žmonių.

Trečią vietą, galima sakyti, užėmė penkiakovės bėgimas ir jojimas, kuris pritraukė daugiau nei 169 tūkst. žiūrovų. Ketvirta vieta atiteko gan netikėtai ritminei gimnastikai, kuri pritraukė per 166 tūkst. žiūrovų.

Na, o penktoje vietoje „liko“ plaukimas, kur buvo didelės viltys į Daną Rapšį. Plaukimas pritraukė daugiau nei 160 tūkst. žiūrovų.

Lengvosios atletikos sporto transliacijų peržiūros išsiskyrė labiausiai, mat po krepšinio, dėl šios sporto šakos įvairovės, lengvąją atletiką visų olimpinių žaidynių metu pasižiūrėjo 688 tūkst. žmonių.

Nemažai žiūrovų pritraukė ir badmintonas (sporto šaką stebėjo 301 tūkst. žiūrovų) ar buriavimas, kuriame pasirodė ir Viktorija Andrulytė su Juozu Bernotu (253 tūkst. žiūrovų). Sporto aistruoliai buvo sudominti ir debiutinėmis sporto šakomis. 3x3 krepšinio rungtynes pasižiūrėjo 245 tūkst., riedlenčių sportą152 tūkst., o laipiojimo150 tūkst. žiūrovų.

Straipsnio įvertinimas: 0 1
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos