Karjeros rungtynes sužaidęs R. Jokubaitis svariai prisidėjo prie „Barcelonos“ pergalės © BC Barcelona nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ Eurolygos sezoną pradėjo pergalingai, o Rokas Jokubaitis svariai prisidėjo prie savo naujos ekipos pergalės. 

Katalonijos klubas namuose užtikrintai 96:64 (28:15, 22:14, 13:17, 33:18) nugalėjo Berlyno ALBA. 

Po dviejų kėlinių „Barcelona“ jau pirmavo 21 taško skirtumu (50:29). Arčiausiai ALBA prie savo varžovų buvo priartėję ketvirtojo kėlinio viduryje (67:53), tačiau tuomet Š. Jasikevičiaus auklėtiniai spurtavo 17:5 ir taip uždarė rungtynes.  

Rokas Jokubaitis šiose rungtynėse per beveik 18 minučių pelnė 12 taškų ir pataikė visus metimus iš žaidimo (3/3 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo vieną pražangą, perėmė 2 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą. 

21 naudingumo balas – naujas lietuvio rekordas Eurolygoje. R. Jokubaitis taip pat pakartojo savo rezultatyvių perdavimų rekordą. Prieš tai įžaidėjas daugiausiai naudingumo balų buvo surinkęs prieš „Valencia“ praeitą sezoną – 15. 

Taip pat šiose rungtynėse stipriai pasižymėjo ir Nikola Mirotičius, kuris aikštėje praleido tik 17 minučių, tačiau per šį laiką ispanas surinko 22 taškus, taipogi nepramėtė nei vieno metimo ir surinko 31 naudingumo balą. 

Su šiomis rungtynėmis užsibaigė pirmasis naujojo Eurolygos sezono turas. Jo metu pergales iškovojo „AS Monaco“, „Maccabi“, „AX Milan“, Madrido „Real“, „Zenit“, ASVEL, „Olympiacos“, „Fenerbahce“ bei „Barcelona“ ekipos. 

Kitame ture „Barcelona“ vyks į Miucheną, kur jų lauks „Bayern“ iššūkis. Tuo tarpu, Kauno „Žalgiris“ namie priims „Zenit“ ekipą. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos