R. Berankis sulaukė LTOK kritikos dėl neetiško elgesio © Dominykas Mugenis

Šį trečiadienį įvyko nuotolinis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto etikos komisijos posėdis, kur svarstytas pirmosios šalies raketės Ričardo Berankio sprendimas nežaisti Tokijo olimpinėse žaidynėse. Šis sprendimas nebūtų svarstomas jei žaidėjas būtų patyręs traumą, tačiau tenisininkas vietoje apsilankymo Japonijoje dalyvavo ATP turo turnyruose. 

Gaudamas olimpinę paramą R. Berankis sudarė sustartį su LTOK bei įsipareigojo ruoštis ir dalyvauti Tokijo olimpiadoje. Tiesa, tik esant realiai galimybei vykti į žaidynes ir atsisakant, tai daryti sportininkas sutartį pažeistų, dėl šios priežasties ir vyko LTOK etikos komisijos svarstymas.

Situaciją apsunkino, kad sportininkas neturėjo garantuoto pakvietimo į olimpines žaidynes, tačiau pagal turėjo gerus šansus patekti į jas, nes daugelis kitų žaidėjų atsisakė vykti.

Posėdyje dalyvavęs Ričardas pateikė priežastis, dėl kurių, jo manymu, negalėjo atstovauti šalies olimpinėse žaidynėse. Pagal LTOK informaciją anksčiau tenisininkas nebuvo pateikęs jokių priežaščių. Koks sprendimas bus priimtas kol kas nėra aišku.

R. Berankis dalyvavo 2016 metų Rio olimpinėse, kur patyrė pralaimėjimą jau pirmame etape, sausu rezultatu. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos