R. Berankis nepasipriešino M. Čiličiui ir krito pusfinalyje © Asm. Archiv. nuotr.

Lietuvos teniso žvaigždė surengė puikų pasirodymą Maskvoje, kur vyksta ATP 250 lygio turnyras ir pasiekė ne vieną įspūdingą pergalę, tačiau patekti į finalą nepavyko. Ričardas Berankis (ATP 108) pusfinalyje per du setus nusileido Kroatijos atstovui Marinui Čiličiui (ATP 41).

Galutinis susitikimo rezultatas 3:6, 4:6, o visas susitikimas truko kiek daugiau nei pusantros valandos.

Pirmasis setas prasidėjo nuo galimybių išsiveržti į priekį lietuviui, tačiau jis nesugebėjo jų išnaudoti ir netrukus pats pralaimėjo savuosius padavimus. Pirmoji dalis taip ir be didesnių pasikeitimų baigėsi kroato naudai. 

Tiesa, antroji pusfinalio dalis teikė daug daugiau vilčių, o R. Berankis sugebėjo palaužti priešininko game'ą ir pirmauti. Visgi, pranašumu ilgai džiaugtis neteko ir 41-oji raketė rezultatą išlygino iš kart paduodant mūsiškiui. Kurį laiką žaidimas klostėsi tolygiai, bet 9-oje padavimų serijoje lietuvis keletą taškų paduodant sužaidė nesėkmingai ir leido Kroatijos tenisininkui priartėti prie pergalės.

Geriausias Lietuvos teniso žaidėjas dar turėjo progų išlyginti rezultatą, tačiau jų išnaudoti nepavyko.

Nugalėtojas šiame susitikime atliko 10 padavimų be atsako, o tuo tarpu lietuvis nei karto neatliko tokio smūgio. 

R.Berankis uždirbo 96 ATP vienetų reitingo taškus ir 34,9 tūkst. JAV dolerių, o taip pat kitą savaitę sugrįš į TOP100 geriausių žaidėjų reitingą. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos