P. Motiejūnas – apie atsakomybės prisiėmimą, nuostabius fanus ir pokyčius sudėtyje © Ekspress Media nuotr.

Kauno „Žalgirio“ sezonas kol kas klostosi taip prastai, kaip seniai jau buvo. Lietuvos čempionai po 8 turų Eurolygoje neturi dar nei vienos pergales, o savaitgalį Lietuvos krepšinio lygoje taip pat patyrė pralaimėjimą Vilniaus „Ryto“ ekipai. 

Po šių nesėkmių ir pokyčių sudėtyje viešai išstojo „Žalgirio“ komandos vadovas Paulius Motiejūnas, kuris pabandė situaciją paaiškinti. Tinklalaidėje „Žalgiris On Air“ P. Motiejūnas atsakė į šusnį komandos fanų klausimų. 

„Aš visada sakiau, kad rezultatas mūsų netenkina. Todėl dabar reikia ieškoti sprendimų. Iššūkių daug, nes, kaip ir matome visi, nei puolimo, nei gynybos, komanda be veido“, – teigė „Žalgirio“ vadovas. 

„Nerandame, kuria linkme reikia eiti ir kaip tą žalgirietišką veidą atstatyt. Ir nerandame vienos ar kitos detalės pakeitimo, kad išeiti iš situacijos. 

„Suprantu, kad norisi rasti tą vieną, kuris yra atsakingas. Atsakingas tas, kuris deda parašą. Vadovas yra atsakingas. Nesvarbu, kad su Francois (sporto direktoriumi) kartu dirbame, aš dedu parašą“, – davė suprasti savo kaltę P. Motiejūnas. 

Apie galimą papildymą aukštaūgių grandyje teigė: „Situacija yra labai bloga. Nes pastoviai ieškom, žiūrim. Francois atneša variantų nemažai, bet mes vis tiek laikomes savo: nenorim atsivežt tam, kad atsivežt.

„Daug diskusijų buvo dėl šitų Emmanuelio pakeitimo į du žaidėjus. Bet čia mes finansiškai visai nenukentėjome, kiek buvo numatyta šiems dviems (Dragičiui ir Websteriui) žaidėjams. Dėl to kuo greičiau buvo sprendimas priimtas. 

„O su ketvirtais (sunkiojo krašto puolėjais) kruopščiai renkames, galvodami apie ilgalaikę strategiją, galbūt ir apie kitus metus. Bet kas atėjęs nepakeis komandos veido.“

P. Motiejūnas buvo paklaustas ir apie tai, ar su buvusiu strategu M. Schilleriu dar nėra atsiskaityta: „Taip, yra finansiniai įsipareigojimai su žaidėjais ir treneriais, kontraktai yra garantuoti. Su Martinu derybos dar nėra baigtos.“

Galiausiai P. Motiejūnas atsidėkojo „Žalgirio“ fanams: „Aš visiems sakau treneriams ir žaidėjams. Čia buvo tu krizių, kuomet būdavo baisu išeiti į gatvę. Fanai norėjo prieš treniruotę ateiti komandą palaikyti, čia yra kosmosas, turint tokį palaikymą. Čia yra tai, ko mes nesuvokiame.

„Aš pats esu apakęs kad turime tokį palaikymą tokioje situacijoje. Tiek žaidėjams, tiek treneriams tai turėtų būti didžiausias stimulas eitį į priekį, atsidėkoti už tokį palaikymą“, – teigė „Žalgirio“ klubo direktorius. 

Pilnas pokalbis: 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos